Monday, May 25, 2015

Ημερίδα «Ζώντας με το Διαβήτη»: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τους κατοίκους της Σκιάθου

Μία πολύ ενδιαφέρουσα διήμερη εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου Σκιάθου, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για κάποιες σημαντικές παθήσεις των οφθαλμών, όπως είναι η Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας και οι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη στους οφθαλμούς. Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα σύγχρονο ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα. Ο Διαβήτης δεν είναι πλέον αρρώστια αλλά τρόπος ζωής.

To πρόγραμμα έχει ως εξής :
Την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία προς τους ενδιαφερομένους με θέμα: «Ζω με το διαβήτη». Αυτή η ενημέρωση είναι σημαντική γιατί θα μας προτρέψει σε μια διαδικασία ενός υγιεινού τρόπου ζωής και σκέψης.
Οι ομιλητές θα είναι : Δεμισλής Κωνσταντίνος-Ενδοκρινολόγος, Βαγγελόπουλος Ιωάννης – Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Κωτούλας Αθανάσιος-Σύμβουλος Ψυχικής υγείας και Χασιώτη Αντωνία-Επισκέπτρια υγείας ως συντονίστρια
Την επόμενη ημέρα το πρωί το Σάββατο 30 Μαΐου στις 10.30 σε αίθουσες του ίδιου διδακτηρίου (Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου θα πραγματοποιηθεί Προληπτικός έλεγχος βυθού οφθαλμού με ειδικό απεικονιστικό μηχάνημα που ονομάζεται Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT). Είναι ένα τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ανάλυσης μηχάνημα που εξετάζει τα αγγεία και την ωχρά κηλίδα του ματιού και ανιχνεύει πρώιμες ή προχωρημένες βλάβες των ματιών από το σακχαρώδη διαβήτη. Η χρήση του μηχανήματος είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρίας NOVARTIS .
Επίσης, σε όποιον από τους παρευρισκόμενους το επιθυμεί, θα γίνουν και μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.
Απαραίτητη προϋπόθεση και για την καλύτερη οργάνωση θα είναι οι ενδιαφερόμενοι να κλείνουν ραντεβού στο τηλέφωνο του Δήμου 2427350103-4 ή στο κινητό 6978557617 . Τον συντονισμό και την Επιστημονική ευθύνη θα έχει η ομάδα των ομιλητών της ημερίδας .
Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου σε συνεργασία με το Φορέα Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Πολίτες Εν Γνώσει».
Πηγή: http://magnesianews.gr/

No comments:

Post a Comment