Friday, June 26, 2015

Στηρίζουν το νησί τους Σκιαθίτες δωρητές

Συμβάλλουν στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής

Με τη συνδρομή δύο Σκιαθιτών, πραγματοποιούνται σημαντικά έργα για τη βελτίωση της εικόνας του νησιού του Παπαδιαμάντη. Με την ευγενική χορηγία του Γεωργίου Αλεξανδρίδη και του γιου του Παράσχου, καλύφθηκε η δαπάνη της αγοράς ξυλείας, για την επένδυση της σκηνής του ανοιχτού θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι», μετά από σχετικό αίτημα του πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος».
Οι δύο ευεργέτες έχουν επανειλημμένα εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη Σκιάθο, με τη συστηματική υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων, τη δωρεά καυσίμων στα σχολεία και τις εκκλησίες, αλλά ακόμα και για την αντιμετώπιση του υφιστάμενου προβλήματος κακοσμίας στην οδό Παπαδιαμάντη.
Οι δύο Σκιαθίτες έχουν προσφερθεί, από τριετίας να καλύψουν τη δαπάνη του έργου, αντιμετώπισης της ρύπανσης του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, στην οδό Αλ. Παπαδιαμάντη, προϋπολογισθείσα στις 12.000 ευρώ. Η αρχή του έργου βασίζεται στην εγκατάσταση κατάλληλου εξοπλισμού παροχής θαλασσινού νερού στο δίκτυο ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας που παρατηρείται κατά καιρούς, και πιο έντονα τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά μήκος του πεζοδρομίου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» και σημείο εκβολής (παραλία).
Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι ευεργέτες, ανέθεσαν τη διαδικασία στον πολιτιστικό σύλλογο «Η Σκιάθος», σε συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου.
Η καθυστέρηση υλοποίησης του έργου, οφείλεται στο ότι, συνδέεται με το έργο αποκατάστασης του λιμανιού της Σκιάθου που είχε υποστεί υποσκαφή.
Λαμβάνοντας υπόψη την παρατεταμένη οικονομική δυσπραγία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» διατυπώνει δημόσιες ευχαριστίες στους δύο Σκιαθίτες «για τις εξαιρετικά χρήσιμες και παραδειγματικές ενέργειές τους στις ανάγκες του νησιού», τονίζοντας παράλληλα ότι «ενέργειες ανιδιοτελούς προσφοράς στην κοινωνία, λειτουργούν ως παράδειγμα μίμησης και έμπνευσης».
Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment