Saturday, July 11, 2015

Γάμοι Ρώσων στις Σποράδες

Οι ξένοι παντρεύονται στη Σκιάθο

Διευρύνεται διαρκώς ο κύκλος με Αμερικάνους, Βαλκάνιους και Ευρωπαίους μελλόνυμφους
Το ενδιαφέρον περισσοτέρων από 150 μελλόνυμφων από διάφορες χώρες του κόσμου όπως Αμερική, Ρωσία, Αγγλία, Σκανδιναβία, Ιταλία και Γαλλία, είναι στραμμένο στα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπου τελούνται πολλοί γάμοι μέχρι στιγμής, οι οποίοι είχαν «κλειστεί» ένα τουλάχιστον ένα χρόνο πριν. Ο κύκλος των εθνικοτήτων διευρύνεται διαρκώς, με τους Ρώσους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κυρίως στη Σκιάθο και τη Σκόπελο. Ζευγάρι Ρώσων, ειδικότερα, τέλεσε θρησκευτικό γάμο στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην περιοχή Κοτρώνη της Σκιάθου, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο το θαυμασμό τους για το νησί, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στη διάρκεια των διακοπών τους.
Σε εποχές αβεβαιότητας και διαδοχικών ακυρώσεων από την πλευρά των Ελλήνων τουριστών, οι μελλόνυμφοι που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου, τηρούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία το πρόγραμμα, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή την ωραιότερη στιγμή της ζωής τους, με τις ειδυλλιακές διακοπές στις Βόρειες Σποράδες.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Απόστολος Πασχάλης, επίσημος τελετάρχης πολιτικών γάμων στη Σκιάθο, επιβεβαιώνει τα παραπάνω, υπογραμμίζοντας ότι «όσοι γάμοι έχουν προγραμματιστεί για φέτος τελούνται κανονικά, καθώς μέχρι στιγμής οι συναλλαγές πραγματοποιούνται κανονικά για τους ξένους τουρίστες. Οι γάμοι που τελούνται φέτος είχαν κλειστεί ένα τουλάχιστον χρόνο πριν, αλλά δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει την επόμενη χρονιά και πως θα διαμορφωθεί η κίνηση, ανάλογα με τις εξελίξεις».
Παράλληλα, ο ίδιος επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο πεδίο, επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 40 περίπου γάμοι, ενώ στο πρόγραμμα καταγράφονται δεκάδες ακόμη έως και τον Σεπτέμβριο.
Αίσθηση προκαλεί, εξάλλου, το γεγονός ότι το ενδιαφέρον των Ρώσων στρέφεται προς την ίδια κατεύθυνση, λόγω της ανοιχτής γραμμής που διατηρείται τα τελευταία χρόνια και συνεχίζεται και φέτος με αεροπορικές πτήσεις μέσω Αθήνας.
Οι Αγγλοι και οι Σκανδιναβοί διατηρούν τις πρώτες θέσεις, ενώ παράλληλα είναι εξίσου έντονο το ενδιαφέρον από την Ιταλία, τη Γαλλία και αλλού.
Ανάλογο ενδιαφέρον υπάρχει και για τη γειτονική Σκόπελο, ενώ όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Μάχη Κλωνάρη, έχει τελέσει αρκετούς γάμους αλλοδαπών ζευγαριών από την Αγγλία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες. «Στους ξένους αρέσει πάρα πολύ η παραλία Αμάραντος όπου γυρίστηκε η ταινία «Μάμα μία» αλλά και άλλες παραλίες της Σκοπέλου, στις οποίες τελούμε το μυστήριο» επισημαίνει η ίδια.
Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν τελεστεί περισσότεροι από 35 γάμοι στο νησί, ενώ όπως επισημαίνει οαντιδήμαρχος της Σκοπέλου, Νίκος Τριανταφύλλου, τελούνται πολλοί γάμοι Αμερικανών, Βούλγαρων, Ρουμάνων, Αγγλων, Ρώσων και Ιταλών, με αποτέλεσμα να σημειώνεται κίνηση στα γραφεία που ασχολούνται με τη διοργάνωση γάμων στο νησί.
Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment