Thursday, July 30, 2015

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ναυτικής και ναυπηγικής παράδοσης Σκιάθου

Ιστορία δύο αιώνων  

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ναυτικής και ναυπηγικής παράδοσης Σκιάθου, την περασμένη Κυριακή 26 Ιουλίου, στο πολιτιστικό κέντρο Μπούρτζι.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τρακόσας, εκπροσωπώντας το δήμαρχο Δημήτρη Πρεβαζάνο, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους εμπνευστές της ιδέας και τους παρευρισκόμενους και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης, η οποία αποτελεί στην ουσία τον προπομπό της μόνιμης λειτουργίας του ναυτικού μουσείου Σκιάθου.
Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία συνταξιούχου πλοίαρχου Ε.Ν. και πρόεδρο του συλλόγου συνταξιούχων ναυτικών Σκιάθου Ιωάννη Παρίση, στην οποία περιέγραψε τη μακροχρόνια προσπάθεια του συλλόγου συνταξιούχων ναυτικών για τη δημιουργία της έκθεσης, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σε αυτόν τον στόχο και αφιέρωσε την έκθεση σε όλους τους Σκιαθίτες ναυτικούς.
Τη σκυτάλη πήρε ο καλλιτέχνης Αντώνης Μιτζέλος, ο οποίος αφού ευχήθηκε με τη σειρά του η έκθεση να έχει την αναγνώριση που της αξίζει, στη συνέχεια με ρετιτάλ κλασικής κιθάρας μάγεψε το κοινό.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στην αίθουσα της έκθεσης, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Τρακόσα να κόβει την κορδέλα και να εγκαινιάζει την επίσημη έναρξη της έκθεσης με θέμα δύο αιώνες ναυπηγικής και ναυτικής ιστορίας της Σκιάθου.
Οσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση σχημάτισαν τις καλύτερες εντυπώσεις, τονίζοντας το πόσο είχε πραγματικά ανάγκη ο τόπος τη συγκεκριμένη έκθεση, διότι εξιστορεί και περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη ναυτική ιστορία της Σκιάθου.
Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχουν εδέσματα και ποτά για όλους τους καλεσμένους. 



Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment