Friday, July 10, 2015

Άνοιγμα συνεργασίας με Βέλγιο

Στελέχη μεγάλης τουριστικής εταιρείας του εξωτερικού επισκέφτηκαν τη Σκιάθο

Εκπρόσωποι της Tomas Cook Βελγίου, μιας από τις δύο μεγαλύτερες εταιρίες διεθνώς, επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες τη Σκιάθο, προκειμένου να διερευνηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης τουριστικής συνεργασίας με το νησί.
Ο επιχειρηματίας Αλέκος Ευσταθίου, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Σκιάθο, επιχειρεί σημαντικό άνοιγμα στο εξωτερικό, θέτοντας στο επίκεντρο του μελλοντικού του σχεδιασμού, τη συνεργασία με τη συγκεκριμένη χώρα.
Παρακάμπτοντας τις δυσάρεστες σκέψεις που δημιουργεί το κλίμα αβεβαιότητας των τελευταίων ημερών, ο ίδιος επιχειρηματίας της Σκιάθου καθιστά σαφές ότι «δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να σταματήσουμε τις προσπάθειές μας, παρά την δυσάρεστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για όλους και κυρίως για τον τουρισμό.
Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε, διατηρώντας την ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν, το συντομότερο δυνατό, τα προβλήματα».
Στις σκέψεις του ίδιου επιχειρηματία είναι το άνοιγμα νέου προγράμματος από το εξωτερικό, το οποίο θα πραγματοποιείται με τακτικές πτήσεις μέσω Αθηνών, με την αεροπορική εταιρία Aegean. «Το πλάνο βρίσκεται ακόμη σε φάση αρχικού σχεδιασμού και σκεφτόμαστε να το θέσουμε σε εφαρμογή από την επόμενη χρονιά», αναφέρει ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι εντατικοποιούνται με αίσθημα ψυχραιμίας, οι προσπάθειες τόνωσης της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό.
Παράλληλα ο κ. Ευσταθίου επισημαίνει ότι υπάρχουν αγορές που ενδιαφέρονται να συνδεθούν με την Σκιάθο ή να υπάρξουν περισσότερες πτήσεις στο μέλλον, υπό την προϋπόθεση της εξομάλυνσης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται το πρόγραμμα συνεργασίας με τις χώρες του εξωτερικού, παρά το προσωρινό «πάγωμα» στη ροή των κρατήσεων, στο οποίο αναφέρονται με ιδιαίτερο προβληματισμό οι τουρ οπερέϊτορς και οι ξενοδόχοι, εκφράζοντας, ωστόσο,  την ελπίδα ότι θα αποκατασταθεί σύντομα η πρότερη ομαλή εικόνα στον τουρισμό.
Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment