Wednesday, September 23, 2015

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Σκόπελο





Εικόνα βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει η Σκόπελος που επλήγη την Τρίτη το βράδυ από την κακοκαιρία, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο.



Στην παραλία της Σκοπέλου ένα ορμητικό ποτάμι με απίστευτη δύναμη και ταχύτητα έπαιρνε ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του.




Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάρα πολλές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Αιτία της πρωτοφανούς καταστροφής ήταν, σύμφωνα με τους κατοίκους, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ο μεγάλος όγκος βροχής που έπεσε προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.



Δείτε εντυπωσιακά βίντεο που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής


 

Στην Σκιάθο που επίσης επλήγη από την κακοκαιρία, μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο η κεντρική οδός Παπαδιαμάντη, ενώ στην περιοχή Κολιός έπεσε δέντρο και έκλεισε για μία ώρα ο δρόμος Σκιάθου-Κουκουναριών.

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα σε όλες τις Σποράδες, με βροχές κατά διαστήματα.



Κλειστά τα σχολεία στη Σκόπελο, εξαιτίας της κακοκαιρίας
Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στη Σκόπελο που επλήγη τη νύχτα από την πολύωρη σφοδρή καταιγίδα. Τα σχολεία, με απόφαση του δημάρχου, σήμερα θα μείνουν κλειστά σε όλο το νησί για λόγους ασφαλείας.

'Εχουν διακοπεί και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της σταθερής τηλεφωνίας σε μεγάλες περιοχές στην Χώρα Σκοπέλου, ενώ μεγάλα τμήματα του νησιού δεν ηλεκτροδοτούνται από χθες, εξαιτίας πτώσεων στύλων της ΔΕΗ και δέντρων.



Δρόμοι που είχαν κλείσει από μπάζα και πέτρες άνοιξαν με την παρέμβαση τεχνικών συνεργείων του δήμου Σκοπέλου και η συγκοινωνία αποκαταστάθηκε στον δρόμο Χώρας Σκοπέλου-Γλώσσας.

Ηδη στο νησί μεταβαίνει δύναμη 15 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Βόλο, για να συνδράμει στην αποκατάσταση των ζημιών.






Έκκληση για βοήθεια στο νησί της Σκοπέλου κάνει μέσω του protothema.gr ο δήμαρχος Χρήστος Βασιλούδης
«Ακόμα δεν ξέρουμε αν υπάρχουν αγνοούμενοι άνθρωποι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλούδη το νησί της Σκοπέλου θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο καθώς βασικές υποδομές έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.



Ο δήμαρχος κάνει έκκληση για γρήγορη βοήθεια από την πολιτεία αφού πολλά σπίτια των κατοίκων είναι πλημμυρισμένα και η πυροσβεστική του νησιού καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκαταστήσει τις ζημιές.
 



«Μιλάμε για βιβλική καταστροφή στο νησί μας, στη χώρα της Σκοπέλου. Έχουμε κατολίσθηση στο λιμάνι, έχει δημιουργηθεί ένας φοβερός κρατήρας εκεί και έχουν πέσει αυτοκίνητα. Πόσα δεν ξέρω. Και ελπίζουμε ότι ήταν τα σταθμευμένα. Ας ελπίζουμε να μην ήταν και κάποιο που να είχε κάποιον άνθρωπο μέσα. Το αγροτικό δίκτυο κατεστραμμένο ο επαρχιακός δρόμος κατεστραμμένος οι οικοδομές πλημμυρισμένες προσπαθούμε συνέχεια σε συνεργασία με τα συνεργεία της Πυροσβεστικής τους βοηθήσουμε. Δεν έχουμε ύδρευση, δεν έχουμε αποχέτευση, δεν έχουμε ρεύμα για τα τηλέφωνα, αυτά που είναι σύζευξη δεν λειτουργούν και επικοινωνούμε με τα κινητά τα οποία δεν έχουμε ρεύμα να φορτίσουμε. Περιμένουμε το καράβι με ένα κλιμάκιο από τον Βόλο να συνδράμει την πυροσβεστική που υπάρχει ήδη στο νησί. Αυτήν την στιγμή δεν έχουμε ακόμα ενημέρωση για αναζήτηση ανθρώπων» τόνισε ο δήμαρχος Σκοπέλου.









No comments:

Post a Comment