Tuesday, October 6, 2015

Σκιάθος - Αυλαία με ρεκόρ αφίξεων

Operator: Air Italy - EI-EOJ
Aircraft: Boeing - 737-800 
Airport: Greece - Skiathos (JSI / LGSK)
Photo taken on 2013-7-6 by Danijel Jovanović [Contact]
Camera setting: SLT-A99V, 1/800s, f/8.0 at 360mm ISO 100

Ρεκόρ αφίξεων με 159.000 επιβάτες σημειώθηκε φέτος στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο την αντίστοιχη προηγούμενη σεζόν προσέλκυσε 141.000 ξένους τουρίστες από διάφορες χώρες. Με θετικό πρόσημο κλείνει η αυλαία της φετινής σεζόν, με την τελευταία πτήση τσάρτερ να καταγράφεται στις 10 Οκτωβρίου και προορισμό τη Στοκχόλμη. Στο μεταξύ, προγραμματίζεται μια πτήση αύριο για Βιέννη, μια την Παρασκευή με προορισμό το Μόναχο και μια τελευταία το Σάββατο, για Στοκχόλμη, ενώ στο μεταξύ, και μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιείται μια καθημερινή πτήση με προορισμό την Αθήνα.
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η αρχική πρόβλεψη που είχε διατυπώσει ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου για 160.000 επιβάτες, επαληθεύτηκε στην πράξη, σε πείσμα των δυσκολιών της φετινής σεζόν, των πολιτικών αλλά και οικονομικών εξελίξεων που σημειώθηκαν.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ευσταθίου, υπογράμμισε ότι «το νησί διατηρεί τη δυναμική του, ενώ η πρώτη εικόνα που έχουμε από τις προκρατήσεις της Βρετανικής αγοράς, είναι θετική και εκτιμούμε θα σημειωθεί περαιτέρω αύξηση και την επόμενη σεζόν». Καθοριστική ως προς τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι η πρόθεση των ξενοδόχων να απορροφήσουν μεγάλο ποσοστό της επιπλέον αύξησης στο συντελεστή του ΦΠΑ, προκειμένου να διατηρηθεί σταθερή η ροή των προκρατήσεων από το εξωτερικό.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αερολιμένα Σκιάθου, ο φετινός Σεπτέμβριος έκλεισε με αύξηση και 24.370 επιβάτες, σε αντίθεση με τους 22.334 επιβάτες της αντίστοιχης περσινής σεζόν.
Σημαντική δύναμη παραμένει η Ιταλική αγορά, η οποία αποτέλεσε το κέντρο βάρους της φετινής τουριστικής κίνησης. Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ειδικότερα, σημειώθηκαν 1.947 Ιταλοί τουρίστες, ενώ η αντιστοιχία ήταν 1.447 επιβάτες από τη συγκεκριμένη χώρα, πέρυσι το Σεπτέμβριο.
Η Βρετανική αγορά, από την άλλη πλευρά, σημείωσε μικρή πτώση με 12.589 αφίξεις, έναντι 12.951 πέρυσι το Σεπτέμβριο.
Ραγδαία άνοδο σημείωσαν ταυτόχρονα οι Σουηδοί τουρίστες, 2.008 επιβάτες φέτος, έναντι 1.439 την προηγούμενη χρονιά, ενώ παράλληλα στη διάρκεια του φετινού Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 869 Γερμανοί, έναντι 550 πέρυσι.
Η μείωση των Βρετανών τουριστών χαρακτηρίζεται ως «παροδική» από τους καλά γνωρίζοντες τα τουριστικά ζητήματα, οι οποίοι εκτιμούν ότι η νέα σεζόν θα είναι ακόμη καλύτερη από άποψη αφίξεων.

Τα πρώτα δείγματα της επόμενης σεζόν δείχνουν προς την κατεύθυνση της αύξησης της κίνησης από τη Βρετανική αγορά, τάση η οποία διαφαίνεται καθαρά από τις προκρατήσεις. Ο τουρ οπερέιτορ Αλέκος Ευστυαθίου επεσήμανε ότι οι προκρατήσεις που έχει ήδη καταγράψει έχουν σαφή ανοδική πορεία, η οποίας θα συνεχιστεί, «εάν υπάρξει κλίμα σταθερότητας» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή άρθρου Ταχυδρόμος 

No comments:

Post a Comment