Friday, February 5, 2016

Κινητοποιήσεις στη Σκόπελο

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Κλειστά παρέμειναν χθες τα καταστήματα της Σκοπέλου, στο πλαίσιο της μαζικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο νησί, με τη συμμετοχή των επαγγελματιών, των τοπικών φορέων και πολλών κατοίκων.

Η απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο παραλιακό μέτωπο, μπροστά από τη δημοτικό καφενείο, παρουσία του δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη, δημοτικών συμβούλων και πολλών Σκοπελιτών, ευθυγραμμίστηκε πλήρως με το κοινό αίτημα της άρσης των αλλαγών στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, θέτοντας παράλληλα στο επίκεντρο τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών και της καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες, τέθηκε, παράλληλα, στο επίκεντρο της χθεσινής συγκέντρωσης. Χαιρετισμό απηύθυναν η Κέρη Ραμαντάνη εκ μέρους του ΠΑΜΕ των εκπαιδευτικών, ο Θανάσης Φλωρούς εκ μέρους των επαγγελματιών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο Σπύρος Πατσής εκ μέρους του Σωματείου οικοδόμων της Σκοπέλου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Γούλας, εκπρόσωπος των εργαζομένων ΟΤΑ στο δήμο Σκοπέλου.
Οι ομιλητές ανέλυσαν τις συνέπειες του νέου φορολογικού και του ασφαλιστικού για τους εργαζόμενους, αλλά και τους συνταξιούχους, τις παραγωγικές τάξεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Στο μεταξύ, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δήμο Σκοπέλου συμμετείχαν στη χθεσινή απεργία, ενώ όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης «το μήνυμα που έστειλε η Σκόπελος στην κεντρική εξουσία είναι η θέσπιση σωστού φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. Παράλληλα υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση, πρόσθεσε ο ίδιος, ότι είναι αναγκαία η άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων του νησιού και την αποκατάσταση των ζημιών».

Πηγή: www.taxydromos.gr

No comments:

Post a Comment