Thursday, May 19, 2016

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο στη Σκιάθο

Σύσκεψη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έγινε στις 17 Μαΐου στη Σκιάθο, ενώ κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπό τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραχο Σεραφείμ Αθανασίου και τον διοικητή της Π.Υ. Βόλου, πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου, το απόγευμα επισκέφθηκε το Σκόπελο και σήμερα επισκέπτεται την Αλόννησο.

Στη Σκιάθο έγινε αρχικά συνάντηση στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού παρουσία των φορέων (λιμενάρχη, διοικητή Αστυνομικού Τμήματος, αερολιμενάρχη κλπ.) και στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σκιάθου, υπό τον δήμαρχο Δημ. Πρεβεζάνο και τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κώστα Γιαννίτση.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, πυραγό Γιώργο Λιακόπουλο, υπάρχει ετοιμότητα στο νησί ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ενώ οι ανώτεροι αξιωματικοί ενημέρωσαν ότι από την 1η Ιουνίου αναμένονται στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Όσον αφορά στο προσωπικό και τα μηχανικά μέσα, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου διαθέτει 18 πυροσβέστες (μόνιμους και συμβασιούχους), ενώ από την 1η Ιουνίου η δύναμη θα ενισχυθεί με εννέα εποχικούς. Ο εξοπλισμός είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και αποτελείται από έξι υδροφόρα οχήματα, ένα βοηθητικό και μια μοτοσικλέτα για περιπολίες.
Πηγή: www.magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment