Friday, July 22, 2016

Σε ανοδική πορεία οι αφίξεις στις Βόρειες Σποράδες

Σε ποσοστά από 75% έως 90% κυμαίνεται η πληρότητα στα νησιά τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν την αιχμή της τουριστικής σεζόν οι ξενοδόχοι των νησιών των Βορείων Σποράδων, ευελπιστώντας ότι τα ποσοστά πληρότητας θα ξεπεράσουν το 98%, ενώ τη δεδομένη χρονική περίοδο κυμαίνονται από 75% έως 90% αντίστοιχα.

Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού, στις νησιωτικές περιοχές, διατυπώνουν την ελπίδα ότι η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο στην καλύτερη των περιπτώσεων ή με μικρή απόκλιση, αντίστοιχα, σε σύγκριση με πέρυσι. Οι πρόεδροι των κατά τόπους ενώσεων ξενοδόχων, υπογραμμίζουν ότι το flying cat από Θεσσαλονίκη είναι μια ανάσα για τον τουρισμό.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, κάνει λόγο για ποσοστά πληρότητας πάνω από 80% τη δεδομένη χρονική, με τη ροή των ξένων τουριστών να σημειώνει ανοδική τάση, ενόψει της φουλ σεζόν, λόγω της συνεπακόλουθης αύξησης των πτήσεων από το εξωτερικό. Στο μεταξύ, υπάρχει ικανοποιητική ροή κίνησης μέχρι και το τέλος Αυγούστου, γεγονός που συνεπάγεται ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά πληρότητας στο νησί του Παπαδιαμάντη στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, που αναμένεται να αγγίξουν το 100%, ενώ προσδοκία των ξενοδόχων είναι ότι ικανοποιητικά ποσοστά θα διατηρηθούν και στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.
Η τουριστική κίνηση είναι ικανοποιητική και στη γειτονική Σκόπελο, όπου ο μέσος όρος των ποσοστών πληρότητας υπολογίζεται σε 90% περίπου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Μαίρη Διαμάντη, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου. «Τα περισσότερα καταλύματα στο κέντρο της Σκοπέλου είναι πλήρη και υπάρχουν αυξημένα ποσοστά κρατήσεων έως το τέλος Αυγούστου, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα σημειωθεί ικανοποιητική κίνηση και στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου» επισημαίνει η ίδια. Η κ. Διαμάντη αναφέρει επίσης ότι υπάρχει ικανοποιητική κίνηση και από τους Έλληνες τουρίστες, λόγω των αυξημένων δρομολογίων και της απευθείας σύνδεσης με περισσότερους θαλάσσιους προορισμούς. «Προσεγγίζουν περισσότερα πλοία το νησί και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή, από Θεσσαλονίκη, Γλύφα, Μαντούδι και αλλού, βοηθούν πάρα πολύ τις Σποράδες» επισημαίνει η πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκοπέλου.
Στην Αλόννησο, τέλος, τη δεδομένη χρονική περίοδο, οδεύοντας προς το τέλος Ιουλίου, σημειώνεται πληρότητα που υπολογίζεται γύρω στο 75%, ενώ στη φουλ σεζόν εκτιμάται ότι τα ποσοστά θα αυξηθούν άνω του 98%, με δεδομένη τη ροή των κρατήσεων που συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς.
Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Ζωή Βαφίνη, αναφέρει ότι η σεζόν θα κλείσει με απόκλιση 20% περίπου για το νησί, σε σύγκριση με πέρυσι, εάν διατηρηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα η κίνηση του Σεπτεμβρίου, ενώ τονίζει παράλληλα ότι η πληρότητα που υπάρχει στα καταλύματα του νησιού, οφείλεται εν πολλοίς στην παρουσία των Ελλήνων που επισκέπτονται το νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και κυρίως στους Θεσσαλονικείς και τους Βορειοελλαδίτες, που έχουν δώσει ανάσα στο νησί.
Πηγή: taxydromos.gr 

No comments:

Post a Comment