Monday, November 28, 2016

Διεθνής τουριστικός προορισμός η Σκιάθος

Δυναμική παρουσία του νησιού και παρουσίαση του νέου website στην έκθεση «Philoxenia 2016» 

Το νέο website του δήμου Σκιάθου παρουσιάστηκε στη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «Philoxenia 2016» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση στην επισκεψιμότητα σε ποσοστό 46% σε σύγκριση με πέρυσι.
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του δήμου Σκιάθου στη συγκεκριμένη διεθνή τουριστική έκθεση, που έχει πλέον εδραιωθεί ως η μεγαλύτερη τουριστική εκδήλωση των Βαλκανίων.
Με δεδομένη τη σημαντική αύξηση, τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών μεγεθών της έκθεσης, ο πρωταγωνιστικός τους ρόλος στην ευρύτερη περιοχή επιβεβαιώθηκε έμπρακτα.
Με περισσότερα από 20.000 άτομα να περνούν τις πύλες της έκθεσης, ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς η αύξηση άγγιξε το 91%, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ήταν κατά 70% περισσότεροι. Στο μεταξύ, περισσότερες από 5.500 επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ εμπορικών επισκεπτών και εκθετών μέσα σε ένα μόλις τριήμερο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη σύναψη συμφωνιών. Οι συνολικά 621 εκθέτες, οι 383 hosted buyers από 34 χώρες και τα περισσότερα από 20.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου που καλύφθηκαν συνέθεσαν το προφίλ των Philoxenia και Hotelia, που ήταν οι μεγαλύτερες της τελευταίας πενταετίας.
Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο της Σκιάθου, παρουσία του δημάρχου Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνου, του προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Παναγιώτη Διολέττα, αλλά και επιχειρηματιών του νησιού, με το περίπτερο της Σκιάθου να αποσπά τις καλύτερες εντυπώσεις.
Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του δήμου Σκιάθου, με τον Πρόεδρο του ΣETE, Ανδρέα Ανδρεάδη, τον Γεώργιο Δρακόπουλο (tourismgeneris), τον Βασίλη Αδάμη (Alpha Ferries) και άλλους σημαντικούς εκπροσώπους του τουριστικού και επιχειρηματικού, γενικότερα, πεδίου, ενώ το περίπτερο της Σκιάθου επισκέφτηκε και η Υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά.
Επόμενος τουριστικός σταθμός για τον δήμο Σκιάθου ήταν η διεθνής έκθεση «Greek Tourism Expo στην Αθήνα, που ολοκληρώθηκε Κυριακή 27 Νοεμβρίου.
πηγή: www.taxydromos.gr

No comments:

Post a Comment