Friday, November 7, 2014

Κύμα επενδύσεων στην Ελλάδα βλέπουν οι αναλυτές

Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στις ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ευρώπη, και σοβαρές προοπτικές για αύξηση των επενδυτικών συναλλαγών του κλάδου στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την  Ιταλία και την Ισπανία, διαβλέπουν τα διευθυντικά στελέχη κορυφαίων ξενοδοχειακών brand στις εισηγήσεις τους στα πάνελ συζητήσεων της διεθνούς έκθεσης τουρισμού WTM στο Λονδίνο.
«Αναμένουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, η οποία θα συνοδευτεί από αύξηση και στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας υπηρεσιών φιλοξενίας HVS, Russell Kett, μιλώντας την Τρίτη σε συζήτηση με τίτλο «Διεθνείς Ξενοδοχειακές Επενδύσεις».
Όπως επισήμανε ο επικεφαλής των επενδυτικών υπηρεσιών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική του ομίλου ξενοδοχείων της JLL, Jon Hubbard, σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2014 επενδύθηκαν 55 δισ. δολάρια στον κλάδο των ξενοδοχείων, δηλαδή 4 δισ. δολάρια περισσότερα από το 2013, ενώ στην Ευρώπη οι επενδύσεις για όλο το 2014 αναμένεται να «κλείσουν» αυξημένες κατά 14 δισ. δολάρια σε σχέση με το 2013, δηλαδή στα 18 δισ. δολάρια σύνολο.
Ο κ.Kett είπε ότι εξακολουθούν να υφίστανται εμπόδια, όπως οι αυξήσεις των επιτοκίων, η υψηλοί ρυθμοί προσφοράς-ζήτησης και δανεισμού-αξίας, υπερτιμήσεις υποκινούμενες από τους ιδιοκτήτες και επενδυτές που προηγουμενως δεν ήταν σε θέση να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους και τώρα αποφασίζουν να τα μετακινήσουν αλλού, αλλά όλα είναι υπό διαμόρφωση επειδή η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι καλή και ενδέχεται να παραμείνει έτσι.
Όλοι οι συμμετέχοντες στο πάνελ παραδέχθηκαν ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης που θα δεχθούν το μεγαλύτερο κύμα επενδυτικών συναλλαγών στο χώρο των ξενοδοχείων, εφόσον όμως οι τιμές παραμείνουν λογικές. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Hubbard, «υπάρχει η εκτίμηση ότι οι αξίες γης στις χώρες PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) πρέπει να ανέβουν».

Πηγή: http://www.tornosnews.gr/

No comments:

Post a Comment