Thursday, May 11, 2017

Η εικαστικός Καλατζή Μαρία από τη Σκιάθο στην ‘Εκθεση Εικαστικών "Konstante Αrt fair Vienna" στη Βιέννη


Η εικαστικός και Πολιτιστική ακόλουθη της UNESCO, Καλατζή Μαρία από τη Σκιάθο συμμετέχει με έργα της στην Έκθεση Εικαστικών "Konstante Art Fair Vienna" που την διοργανώνει η Ένωση Τεχνών Ελλάδος και θα διεξαχθεί στις 12 έως και 14 Μαΐου στα παλάτια Gartenpalais Schonborn στη Βιέννη της Αυστρίας.


Η ζωγράφος Καλατζή Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και τα τελευταία 30 χρόνια διαμένει και δημιουργεί στην Σκιάθο.                                                 Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Αθήνα και  στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.                                                                                                          
 Πολύ αργότερα έκανε σπουδές Εικαστικών Τεχνών και αποφοίτησε από το Institute of Fine Arts- Abc de Paris.
     Είναι Πολιτιστική ακόλουθος στις Β. Σποράδες του Ομίλου για την «UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος», μέλος της «World Academy of  Arts and Culture - U.S.A», της « Βαλκανικής Αμφικτιονίας», της «World Peace Academy in Basel-  Switzerland » της «Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού - Αειφόρο Αιγαίο»,  των Πολιτιστικών Συλλόγων « Η Σκιάθος», « Οι δύο Αλέξανδροι » καθώς και άλλων Πολιτιστικών συλλόγων & σωματείων. ΄Εχει  διοργανώσει επτά ατομικές εκθέσεις και συμμετάσχει σε 32 Ομαδικές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.                                                                                               
Της έχουν απονεμηθεί τιμητικοί έπαινοι και 2 χρυσά μετάλλια από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος καθώς και από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών για την συνεισφορά της στον Πολιτισμό.                                 Βραβεία, διπλώματα, και τιμητικές περγαμηνές, από τον «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός», από τη «Φιλολογική Στέγη Πειραιώς», απ’ το «Μορφωτικό Ίδρυμα της Αιγυπτιακής Πρεσβείας», και  από συμμετοχές της στην Διεθνή Έκθεση «Affordable Art Fair»  στο SeattleWashington -USA, στο Pleven- Βulgary, στο Circolo Ufficiali Βοlogna - Italy, στο «Ζάππειο Μέγαρο», στο « Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης», στο «Μέγαρο Υπατία», στην «Παλαιά Βουλή των Ελλήνων», στο «Πολεμικό Μουσείο Αθηνών» & στο «Μέγαρο Δουκίσης Πλακεντίας».                
Επίσης έπαινοι και αργυρή πλακέτα για το εικαστικό της έργο απ’ το «Μουσείο Εl Greco-Δομήνικου Θεοτοκόπουλου» στην Κρήτη , την αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» του Παν/μίου Αθηνών, την «Πινακοθήκη του Λυκείου των Ελληνίδων» στη Σύρο, το «Πολιτιστικό κέντρο Μπούρτζι της Σκιάθου» & απο «Πολιτιστικά Κέντρα των Κυκλάδων», τον «Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο» στο Κολωνάκι, το «Διεθνές Συνέδριο Επιστημών και Τεχνών» στην Τεχνόπολη Αθηνών  καθώς & από πολλές Γκαλερί Τέχνης.
     ΄Εχει διοργανώσει, συντονίσει και παρουσιάσει  αρκετές  Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Σκιάθο, στην Αθήνα και αλλού, που αφορούν  εκθέσεις εικαστικών,  ποιητικές συλλογές και  ρεσιτάλ πιάνου. Δίδαξε ζωγραφική στο Πολιτιστικό εργαστήρι Σκιάθου και φιλοτέχνησε το εξώφυλλο της ποιητικής συλλογής «Μνήμες κι ευωδιές της Πόλης μου».
     Έργα της Μαρίας Καλατζή βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Επίσης στο Μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων στην Σαντορίνη, στο Μουσείο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελλήνων Διασποράς στην Αθήνα, στο Καρδιολογικό Κέντρο Ωνάσειο, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Σκιάθου, στην Πινακοθήκη του «Λυκείου των Ελληνίδων» Σύρου, στον Πολιτιστικό Οργανισμό & στον  λιμενοβραχίονα της Ν. Σκιάθου & αλλού.
Στις 18 Νοεμβρίου 2017 πρόκειται να εκθέσει το εικαστικό της έργο στην πόλη του φωτός, το Παρίσι. 


No comments:

Post a Comment