Monday, February 20, 2012

Το νησί της Σκιάθου στις πρώτες θέσεις της λίστας των κορυφαίων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας


Η  Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου έχοντας πλήρη επίγνωση της οικονομικής κατάστασης του ελληνικού κράτους  αλλά και  την οικονομία ολόκληρης της Ευρώπης προσπαθεί να διασφαλίσει την συνεχή οικονομική ανάπτυξη καθώς επίσης και την τουριστική προβολή του νησιού.

Η  Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου μέσα από μία σειρά προγραμματισμένων κινήσεων και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση καταφέρνει,  παρόλο την υπάρχουσα οικονομική κρίση όχι μόνο να διατηρεί τη Σκιάθο στις πρώτες θέσεις της λίστας των κορυφαίων τουριστικών προορισμών της Ελλάδος αλλά να την κάνει  ακόμη και άξιο ανταγωνιστή διεθνών τουριστικών προορισμών.

Ποιες ήταν οι κινήσεις της Ένωσης ώστε να συμβάλει στην αύξηση των αφίξεων το 2011 ;
Η  Ένωση από το 2010 έχει προβεί σε κάποιες ενέργειες για να αυξήσει την αναγνωρισημότητα  του νησιού καθώς επίσης και να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους που θα συμβάλουν στην οικονομική ευεξία ώστε  να μπορέσουμε να καθορίσουμε μόνοι μας την διαφημιστική προβολή του νησιού. Αυτές  οι ενέργειες αναφέρονται στην δημιουργία διαφημιστικού υλικού για την προώθηση των ξενοδοχείων σε εκθέσεις του εσωτερικού .Επιπλέον σπουδαίο ρόλο έπαιξε και  θα συνεχίζει να παίζει η ενεργή συμμετοχή της Ένωσης  σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις ( Λονδίνου, Μιλάνου και Μόσχας ) προβάλλοντας  το διεθνώς. Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας  στην ενίσχυση της διαφήμισης του νησιού ήταν η καθημερινή  ανταπόκριση από κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας  μέσο εκπομπών και ειδησεογραφικών ρεπορτάζ καθώς επίσης και η διαφήμιση στον έντυπο τύπο με συνεχή άρθρα και δημοσιεύσεις  για τα δρώμενα του νησιού κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου .Η Ένωση έχει αναλάβει δυναμικά τον τομέα της διαφήμισης δημιουργώντας το Χάρτη της Σκιάθου, κατασκευή ελληνικής εταιρίας , όπως επίσης  και σημαντικές συμφωνίες με γνωστές εταιρίες τροφίμων και  ποτών, όπου ανάλογα με την κατανάλωση του εκάστοτε προιόντος κάποιο ποσοστό αυτού πηγαίνει στα έσοδα της τουριστικής προβολής του νησιού. Ως  επιθυμητό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω  είναι η δημιουργία ενός ισχυρού brandname που θα μας  αναδείξει στην αγορά του Διεθνή Τουρισμού

Κ. Κουκουλάκη  ποιες θα είναι οι κινήσεις για το 2012 ;
Έχοντας σαν γνώμονα το πρόγραμμα κινήσεων του 2011 ,θα ακολουθήσει και το επόμενο πρόγραμμα κινήσεων του 2012 ενισχύοντας το με επιπλέον δραστηριότητες.  Κάποιες ενέργειες που θα ακολουθήσουν άμεσα είναι η δημιουργία της ιστοσελίδας www.hotels-skiathos.com απ όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να πλοηγηθεί στο μενού της και να συλλέξει πληροφορίες για το νησί αλλά και για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις του .Μέσα από την ιστοσελίδα υπάρχει  η δυνατότητα της on line κράτησης απευθείας  με τα ξενοδοχεία της Σκιάθου .Ακόμη ένας σημαντικός στόχος είναι η δημιουργία ολοένα και περισσότερων  συμφωνιών  μεταξύ  της Ένωσης  και Eταιριών τροφίμων και ποτών συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση της  τουριστικής προβολής του νησιού. Αυτή τη στιγμή γίνονται συζητήσεις για την καθιέρωση ενός  καινούριου θεσμού στο νησί, το επονομαζόμενο Gay CultureFestival,σχετικές πληροφορίες θα βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι στην ομώνυμη ιστοσελίδα www.skiathosgay.com ,το οποίο θα φιλοξενήσει  εκθέσεις  ζωγραφικής και γλυπτικής γνωστών καλλιτεχνών αλλά και πολλές άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κ. Κουκουλάκη πως προβλέπεται την τουριστική κίνηση για την σεζόν του 2012 ;
Τα στοιχεία που έχουμε από τα διεθνή τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στη Σκιάθο και προέρχονται από χώρες όπως η Αγγλία, η Ιταλία, η Σουηδία και η Νορβηγία δείχνουν ότι η κίνηση θα είναι αυξημένη σε σχέση με το 2011, που ήταν η καλύτερη μέχρι στιγμής χρονιά από αφίξεις του εξωτερικού. Ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι η ελληνική αγορά , όπου πέρυσι υπήρχε αύξηση αλλά με τα νέα μέτρα και την κατάσταση που επικρατεί είναι δύσκολο να υπάρξει πρόβλεψη. Ωστόσο , έχοντας μεγάλη αισιοδοξία και συγκεντρώνοντας όλες τις δυνάμεις μας ,ευελπιστούμε ότι η τουριστική σεζόν του 2012 θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική .

Πως οι τοπικές αρχές συμβάλουν στις ενέργειες της Ένωσης ;
Από το 2010 και μετά  η Ένωση Ξενοδόχων παρουσιάζει μεγάλη αύξηση των δραστηριοτήτων της και αυτό οφείλεται σε δύο βασικούς παράγοντες . Αρχικά στην  αυξημένη ανάγκη εύρεσης χρηματικών πόρων λόγω της οικονομικής κρίσης ,η οποία μας επιβάλει να βρούμε τα χρήματα μόνοι μας  από συντονισμένες ενέργειες και όχι όπως παλαιότερα  όπου κάθε δήμος χρηματοδοτούνταν από την εκάστοτε κυβέρνηση. Κατά δεύτερον στην πολύτιμη συμβολή των τοπικών αρχών, του Δημάρχου Νικολάου Πλωμαρίτη και του Διοικητικού Συμβουλίου Σκιάθου. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ . Πλωμαρίτη ,ο οποίος με ιδιαίτερο ζήλο υπερασπίζεται και προωθεί τις δραστηριότητες  της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου που έχουν απώτερο σκοπό την προώθηση των οικονομικών συμφερόντων του νησιού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εγκάρδια τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του περιοδικού Money Show κ. Ηλία Φαραγγιτάκη για την πολύτιμη προσφορά του ,στην προβολή και ανάδειξη του νησιού, μέσο των εκθέσεων που πραγματοποιεί , βοηθώντας ενεργά με αυτόν τον τρόπο την Ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλους της τους τομείς. Και τέλος τον υπερνομάρχη κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη για την βράβευση του νησιού μας  , στοMoney Show Θεσσαλονίκης το 2010.

source: www.travelpress.gr