Saturday, February 25, 2012

Σκιαθίτικη Νοοτροπία...

          Δυστυχώς στην Σκιάθο υπάρχουν δύο ειδών ανθρώπων. Το ένα είδος ζει κάπου στις αρχές του 1960 και θα τους χαρακτήριζα παιδιά των λουλουδιών...



         Τότε κάποιοι άνθρωποι ξάπλωναν στο γρασίδι και απολάμβαναν τους κόπους κάποιων άλλων για να ζουν αυτοί μία εφήμερη ζωή. Τώρα κάποιοι άλλοι ξαπλώνουν στους καναπέδες τους και κάνουν ακριβώς το ίδιο και όπως και τότε έτσι και τώρα απλά χλευάζουν και κατακρίνουν χωρίς να έχουν προσφέρει τίποτα ακριβώς στη τοπική κοινωνία. Τότε άφηναν μακριά μαλλιά, τώρα μάλλον αφήνουν μουστάκια ή κάνοντας την αντιπολίτευση επάγγελμα. Καταλάβετε ότι ο κόσμος πλέον δε τους γουστάρει τους πολιτικούς. Πλέον ο κόσμος θέλει να βλέπει έργα και τις τσέπες του γεμάτες. Άμα εσείς θέλετε να ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία, μπορείτε να μεταναστεύσεται στο πολύ όμορφο νησάκι του Τσουγκριά ακριβώς απέναντι ώστε να μη μας ζαλίζετε.
         Η δεύτερη κατηγορία νοοτροπίας είναι αυτή η οποία προσπαθεί να εξελίξει την κοινωνία της Σκιάθου με έργα και με πράξεις. Τα λάθη είναι ευπρόσδεκτα, γιατί έτσι φαίνεται  ότι κάποιος προσπαθεί. Το δυσάρεστο είναι ότι η δεύτερη κατηγορία είναι μάλλον η μειονότητα, το ευχάριστο όμως ότι η νέα γενιά μάλλον ανήκει εδώ.
         Σταματήστε να κατακρίνετε ότι ωραίο πάει να γίνει και βοηθήστε όλοι ώστε να πετύχει. Άμα διαφωνείτε, δώστε λύσεις και ιδεές, και σταματήστε πλέον να χλευάζετε και να κάνετε τις πρωινές επισκέψεις στο δημαρχείο καθημερινή σας συνήθεια.

source:  Γράμμα από επισκέπτη...
       


2 comments:

  1. xaxaxaxaxa. ayto me ta moustakia gelasa poly. Apo pou ksefytrwse autos...

    ReplyDelete
  2. Gia tiw proines episkepseis sto dimarxeio. gia pion xtypaei h kampana? Gia thn tasoula h gia thn maria?

    ReplyDelete