Tuesday, February 21, 2012

Δυο Νησιά, Ένας Δήμαρχος και ο Πρόεδρος!


Τι σχέση μπορεί να έχουν η Σκιάθος με την Μύκονο? 
Σύμφωνα τους κατοίκους των 2 νήσιων, φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχουν ξεσπάσει έντονες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις μεταξύ του Δημάρχου Μυκόνου και του Προέδρου Ξενοδόχων Σκιάθου...

 Έντονα ενοχλημένος ακούγεται πως είναι ο δήμαρχος Αθανάσιος Κουσαθανάς μετά από την έντονη τουριστική άνοδο που σημειωνεί το νησί της Σκιάθου. Όπως μάθαμε από τοπικούς παράγοντες της Σκιάθου, ο κ. Γιάννης Κουκουλάκης καταβάλει απίστευτες προσπάθειες για την ενίσχυση του τουρισμού του νησιού της Σκιάθου και εφαρμόζει μια σειρά από νεα πρωτοποριακά μέτρα και ιδέες για την διαφήμιση και αξιοποιήση του νησιού θεωρώντας οτι η Σκιάθος έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα απο ότι η Μύκονος στους επισκέπτες της. 

Εμφανής απόδειξη των παραπάνω είναι ότι αύτη την περίοδο οι Σκιαθίτες διοργανώνουν πυρετωδώς το πρώτο παγκόσμιο Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικής Κουλτούρας! Μια πολύ προσεγμένη διοργάνωση για την οποία περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.skiathosgay.com. Σύμφωνα με έρευνα στο διαδίκτυο προβλέπεται οτι το Φεστιβάλ θα προσελκύσει πάνω απο 5.000 χιλιάδες επισκέπτες απο όλο τον κόσμο και θα αποτελέσει το μεγαλύτερο γεγονός εώς τώρα για τα δρώμενα του νησιού.  

Τα τελευταία 2 χρόνια, η δημοτικότητα του νησιού της Σκιάθου έχει ανέβει σε τέτοιο επίπεδο που κάνει την Μύκονο μια απλή καλή ανάμνηση. Το γεγονός αυτό είναι προφανές σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα καθώς και σε στατιστικές που δημοσιεύουν επώνυμα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η φυσική όμορφιά της Σκιάθου σε συνδυασμό με το φιλόξενο κόσμο και τις χαμηλές τιμές ανεβάζει το νησί στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών. Φήμες η γεγονότα, το συμπέρασμα είναι ότι η υπερτιμημένη Μύκονος έχει κορεστεί και τη θέση της έχουν αρχίσει πια και πέρνουν νέοι και παρθένοι ακόμα προορισμοί όπως η Σκιάθος. Εμείς πάντως ψηφίζουμε Σκιάθο! Εσείς?

4 comments:

  1. kai emeis skiatho psifizoume. dagwto...

    ReplyDelete
  2. Αν πρόκειται η Σκιάθος να αποκτήσει τουρισμό ανάλογο με αυτό της Μυκόνου... ΟΧΙ ΔΑΓΚΩΤΟ! Η κοινωνία της Σκιάθου δεν αποδείχθηκε ικανή να διαχειριστεί το κύμα της ανάπτυξης της δεκαετίας του 80 καταστρέφοντας μέρος της φυσιογνωμίας του νησιού στο βωμό του χρήματος. Τι έχει αλλάξει για να τα καταφέρει και τώρα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το να μη θέλει κάποιος ο οποίος δραστηριοποιήτε επιχειρηματικά στην Σκιάθο να γίνει Μύκονος ή έστω Κρήτη τότε το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι ολιγαρκής και στην καλύτερη κοντόφθαλμος. Όταν η Μύκονος δέχεται περίπου 100,000 κόσμο μόνο από κρουαζιέρες και κατα Μ.Ο. αφήνουν 65 ευρώ ανά άτομο στη κάθε στάση που κάνουν, σε μαγαζιά με είδη δώρων και εστιατόρια, όταν πολύς κόσμος εκτός ΕΕ γνωρίζει σαν όνομα και σε συνέχεια σαν brand name την Μύκονο και την Κρήτη αλλά όχι την Ελλάδα, τότε ναι θα ήθελα η Σκιάθος να γίνει Μύκονο, με τα καλά αλλά και τα αρνητικά που συνεπάγονται. Και μία ερώτηση στον αγαπητό κύριο / κυρία από επάνω... τι δουλεία κάνετε και δε Θέλετε να δεχτούμε χιλιάδες τουρίστες στο νησί? Μήπως είστε και εσείς ένας από τα εκατομμύρια δημόσιους υπαλλήλους?

      Delete
  3. Να γίνει η Σκιάθος σαν τη Μύκονο ε? Για ποιο λόγο? Απ ότι ξέρω τα δωμάτια γεμίζουν και όλοι βγάζουν αρκετά χρήματα. Είτε από δωμάτια και ξενοδοχεία είτε από μαγαζιά κλπ. Γιατί λοιπόν να είμαστε τόσο άπληστοι και να θέλουμε ακόμη περισσότερο κόσμο? Το ότι δεν θα έχουμε νερό να πιούμε το σκέφτεστε? Το ότι ο υδράργυρος θα καλπάζει όσο υπάρχει μεγαλύτερη άντληση το σκέφτεστε? Τι θα πείτε στα παιδιά σας? Σας δίναμε νερό σκέτο καρκίνο γιατί θέλαμε να βγάζουμε ποιο πολλά λεφτά?

    ReplyDelete