Tuesday, March 20, 2012

Λιμάνι για «μικρά» πλοία;


Τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα δέχθηκαν οι «Βόρειες Σποράδες» σχετικά με την περιπέτεια του «Εξπρές Πήγασος» ...
την Κυριακή το μεσημέρι στο λιμάνι της Σκοπέλου, με τα οποία μας ρωτούσαν:
  •  Τι συνέβη και μετά την πρόσφατη εκβάθυνση του λιμένα Σκοπέλου, την Κυριακή που μας πέρασε ο «ΠΗΓΑΣΟΣ» «κόλλησε»; Αυτό το «κάθισμα» του πλοίου πρέπει να περάσει έτσι;
  •  Η εκβάθυνση, καθ΄ομολογία του προέδρου του λιμενικού ταμείου Σκοπέλου, έγινε για τον «Πήγασο», Πέτυχε; Αν όχι, γιατί απέτυχε και ποιός έχει την ευθύνη; Υπάρχει βυθομέτρηση;
Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Πάνο Μελαχροινάκη, ο οποίος μας είπε:
«Την Τρίτη 20 Μαρτίου, φθάνει στη Σκόπελο...
τοπογράφος – μηχανικός, ο οποίος θα πραγματοποιήση βυθομέτρηση, για να διαπιστωθεί τι έσκαψε η μπίγα και πόσο καθαρίστηκε το λιμάνι της Σκοπέλου και ανάλογα θα πληρωθεί ο εργολάβος.
Στο λιμάνι της Σκοπέλου έγινε μερικός καθαρισμός. Για τον καθαρισμό όλης της λιμενολεκάνης Σκοπέλου έπρεπε να διατεθεί το ποσόν των 300.000 ευρώ, χρήματα τα οποία το λιμενικό ταμείο δεν έχει. Με το ποσόν που είχαμε για να διαθέσουμε (60.000 ευρώ) καθαρίστηκε το 1/5 της λεκάνης, κατ΄ανάγκη, για να μπορεί να δένει στο λιμάνι το «Εξπρές Σκιάθος», αφού και αυτό είχε βρει στο βυθό.
Δεν είπα ότι το λιμάνι καθαρίζεται για τον «Πήγασο», αντιθέτως έχω στείλει επιστολή (κλικ) προς 17 αποδέκτες, στην οποία τονίζω ότι το πλοίο, δεν μπορεί να μπεί στο λιμάνι. Επιπλέον η θεμελίωση στο λιμάνι της Σκοπέλου είναι ίδια με του Αγνώντα (6.5 μ.) και αν έμπαινε ο «Πήγασος» θα δημιουργούσε την ίδια ζημιά...»

No comments:

Post a Comment