Tuesday, March 27, 2012

Τρία κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών στη Θεσσαλία!



Τη δημιουργία τριών κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στη Θεσσαλία ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη συνάντηση που είχε με τους περιφερειάρχες της χώρας, μεταξύ αυτών και του Θεσσαλού Κώστα Αγοραστού.


Μάλιστα ο υπουργός εξήγησε πως το όλο σχέδιο που αφορά όλες τις περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας, θα γίνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε τα πάντα να «τρέξουν» γρήγορα.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε στους περιφερειάρχες προθεσμία επτά ημερών για να απαντήσουν αν συμφωνούν με τη δημιουργία των κέντρων, καθώς και να προτείνουν χώρους.
Στη συνέχεια, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσουν στην εξεύρεση των κατάλληλων χώρων.
Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι «οι νόμοι ψηφίζονται και ισχύουν για όλους τους πολίτες».
Επίσης, ανέφερε ότι τα εξασφαλισμένα κοινοτικά κονδύλια για τα κέντρα κράτησης ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ για την τριετία 2011 - 2013.
Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις ανακοινώσεις του υπουργού, ο οποίος μάλιστα – όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός – αρνήθηκε πεισματικά να αποκαλύψει τους χώρους που εξετάζει η
κυβέρνηση για να δημιουργήσει τα τρία κέντρα στη Θεσσαλία.
Ο Θεσσαλός περιφερειάρχης εξήγησε πως στη Θεσσαλία δεν υπάρχει νόημα δημιουργίας κέντρων για πολλούς λόγους. Βασικά διότι ο αριθμός των λαθρομεταναστών στατιστικά είναι πολύ μικρός αλλά και γιατί είναι αντίθετη η τοπική κοινωνία ενώ δεν υπάρχουν χώροι
που θα μπορούσαν να στεγαστούν.
Παράλληλα, υπογράμμισε στον υπουργό πως για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση προσπαθεί χωρίς διάλογο να περάσει ένα μέτρο, δίνοντας νέες αρμοδιότητες στις περιφέρειες με περιορισμένη χρηματοδότηση.
Αμφίβολα αναμένεται ομοβροντία αντιδράσεων από Θεσσαλούς φορείς. Πολλώ δε μάλλον μόλις ανακοινωθούν οι προτεινόμενες τοποθεσίες δημιουργίας των κέντρων...
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδ
α

No comments:

Post a Comment