Tuesday, August 28, 2012

Σε πύρινο κλοιό η Μαγνησία




Με το φάσμα του πύρινου κλοιού βρέθηκε από νωρίς χθες το απόγευμα η Μαγνησία, καθώς οι άνεμοι έντασης έξι μποφόρ που άρχισαν να πνέουν στο Νομό, ήταν η αιτία να ξεσπάσουν αρκετές φωτιές στην Αγία Παρασκευή, στις Σταγιάτες, στη Νέα Αγχίαλο και στην Αλόννησο. Πιο σοβαρή όμως ήταν αυτή που ξέσπασε λίγο πριν τις δέκα το βράδυ στην περιοχή Αργυρέικα των Καλών Νερών, με τη φωτιά να έχει μέτωπο 150 περίπου μέτρων, με πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ πυροσβέστες και ομάδες εθελοντών μέχρι τα μεσάνυκτα έδιναν τη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που έκαιγε ελιές, αλλά και θάμνους.

















Νωρίτερα, στις 6 περίπου το απόγευμα, είχαμε μικρής έκτασης φωτιά στην συνοικία της Αγίας Παρασκευής στο Βόλο, κοντά στο Κοιμητήριο, η οποία έκαψε χόρτα και βάτα σε έκταση 300 περίπου μέτρων Η φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, έσβησε μετά από μια περίπου ώρα χάρη στην έγκαιρη αντίδραση των περιοίκων και την άμεση συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος με τέσσερις πυροσβέστες. Την ίδια περίπου ώρα είχαμε μία ακόμη φωτιά στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Επιτόπου έσπευσαν έξι πυροσβεστικά οχήματα και 14 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά μία ώρα αργότερα. Η φωτιά έκαψε καλαμιές και ελαιόδενδρα σε έκταση δύο στρεμμάτων. Στον τόπο της πυρκαγιάς παρέμεινε προληπτικά πυροσβεστικό όχημα, για τον κίνδυνο της αναζωπύρωσης λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.










Πυρκαγιά είχαμε επίσης στην περιοχή των Σταγιατών, η οποία ευτυχώς τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και τελικά κατασβέστηκε, ενώ πυρκαγιά σημειώθηκε και στην περιοχή Μεγάλος Μουρτιάς της Αλοννήσου, η οποία έσβησε χάρη στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής.














Επίσης λόγω των ισχυρών ανέμων ξεριζώθηκαν δέντρα. στο Βόλο και στα Κ. Λεχώνια. Σε μία περίπτωση στο Βόλο στην Ιωλκού και Γ. Δήμου δέντρο που ξεριζώθηκε έπεσε πάνω σε σταθμευμένο Ι.Χ., ενώ στην περιοχή των Κ. Λεχωνίων ξεριζώθηκε δέντρο και έπεσε σε στύλο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η γύρω περιοχή να μείνει για αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό.
















Για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες το πρωί στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, προκειμένου να συντονιστούν όλοι οι φορείς, ενώ αποφασίστηκε να συνδράμει και η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, με 50 Πεζοναύτες, που θα κάνει περιπολίες, μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη, η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρόμους, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας, ειδικά στο δασικό οδικό δίκτυο της περιοχής του Πηλίου.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδ
α

No comments:

Post a Comment