Tuesday, September 11, 2012

Σκιάθος - ΤΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ‘’ΜΟΙΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΑΣ’’…





Στις μέρες μας που η υποκρισία περισσεύει και η ανωνυμία αποθρασύνει τους δειλούς, δίνει το δικαίωμα τα θύματα να παρουσιάζονται ως θύτες και αντιστρόφως.

Παρακολουθώ το ‘’πινγκ πονγκ-της μαϊμούς΄΄ των συμπατριωτών μου και μένω άφωνος, για αυτά που καταμαρτυρούν κρυπτόμενοι πίσω από τον φερετζέ της ανωνυμίας τους και για να εξηγούμαι:

Απορώ για την καθυστερημένη αντίληψη των Σκιαθιτών για το τι συμβαίνει στο νησί μετά από τόσα χρόνια παρανομίας, μίζας ,ρεμούλας και αρπαχτής, τόσο σε διοικητικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο....



Αλήθεια, ποιοι μετέτρεψαν την Σκιάθο και τους Σκιαθίτες σε άνδρο της αυθαιρεσίας, των αυθαιρέτων, της διπλοπροσωπίας, του φιλοτομαρισμού, της νεοπλουτίστικης φαιδρότητας, των μωρών φιλοδοξιών, της διαπλοκής και της αχαριστίας;

Ποιος μπορεί να διαμαρτύρεται τώρα για την κατάντια της Σκιάθου όταν οι ίδιοι οι Σκιαθίτες χρόνια ασελγούν ως παράσιτα πάνω στο κορμί της, επιτρέποντας παράλληλα σε κάθε ξενόφερτο λαμόγιο να ασελγεί, να αυθαιρετεί και να ασχημονεί σε βάρος κάθε νομιμότητας, της Σκιάθου και των ζωών τους ;

Ξέρω πως για αυτόν τον γύφτικο καυγά των συμπατριωτών μου που παρουσιάζεται μέσα από το blog σας, ΄΄ πάσσαλος πασσάλω κρούει΄΄ ή όπως θα τόλεγε και ο παππούς μου ΄΄ότι σκατά και το φτυάρι΄΄.

Οι Σκιαθίτες δεν πρέπει να διαμαρτύρονται για την κάθε λογής χρεοκοπία της Ελλάδας, γιατί έχουν χρεοκοπήσει οι ίδιοι μια προνομιούχα,με την βαριά βιομηχανία της, σε μικρογραφία Ελλάδα, το ίδιο το νησί τους, την Σκιάθο.

Έχουν μετατραπεί σε ανεγκέφαλους Δημοτικούς χουλιγκάνους , που όποιος κάθε φορά τους έδινε τα περισσότερα και τους επέτρεπε να παρανομούν και να αυθαιρετούν εις βάρος του νησιού, τον ακολουθούσαν σαν ψωμόλυσσες………… .

Είναι αξίωμα πως, ΄΄ τον τενεκέ είτε είναι ξεγάνωτος , είτε τον μπογιατίσεις , είτε τον γανώσεις, τενεκές θα παραμείνει΄΄, καθώς επίσης , πως, ΄΄ όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο πιο πολύ της φαίνεται ο κώλος της΄΄.

Τα δάκρυα της υποκρισίας πλέον, δεν αρκούν σε μια κοινωνία όπως της Σκιάθου , που έχει καταντήσει, ο ένας να δείχνει τον άλλον, ανάλογα με το μέγεθος και το βαθμό της παρανομίας.

Εάν όπως περιέγραψε και ο κυρ Αλέξανδρος, το μοιρολόι της φώκιας δεν γίνει μοιρολόι πραγματικής μετανοίας για τους Σκιαθίτες και δεν ακουστεί σε κάθε ακρογιάλι, νησάκι και ξέρα της Σκιάθου, κάθαρση δεν πρόκειται να επέλθει.

Είναι ευκαιρία να μην παρακολουθήσουμε για άλλη μια φορά τα σημερινά θύματα να μετατρέπονται σε αυριανούς θύτες και οι σημερινοί θύτες σε αυριανά θύματα.........νισάφι πια……….!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας,

Λεωνίδας Λάζος
Ένας περαστικός Σκιαθίτης

voliotaki.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment