Tuesday, May 2, 2017

Συνέδριο "Τα Βότανα από την Αρχαιότητα έως σήμερα" στο Bόλο

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας αποφάσισε τη συνδιοργάνωση, με το Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων», του Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Τα Βότανα από την Αρχαιότητα έως σήμερα».

Το συνέδριο  θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Μαΐου στο Βόλο στο ξενοδοχείο Valis Resort.
Επίσης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το διήμερο Σάββατο 6  και Κυριακή 7 Μαΐου θα συμμετέχει στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ ActiveChildren – Δραστήρια παιδιά - Πάτρα 2017 στην Αγορά Αργύρη. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Επικοινωνίας και Προβολής σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς όπως ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών. Το Φεστιβάλ αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών με την επεξεργασία παρεμβάσεων, στην δημιουργία και ανάδειξη συλλογικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων, με την διεύρυνση και αναβάθμιση του ρόλου των γονέων, των εκπαιδευτικών, αλλά και όλους όσους αφορά, σε όλο το φάσμα της διαπαιδαγώγησης με θεματικούς άξονες μεταξύ άλλων, τουρισμός - διακοπές και παιδί, παιδί και διαδίκτυο, παιδί, διατροφή και υγεία, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, αθλητισμός.
Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί στο χώρο και Έκθεση ενημερωτικού χαρακτήρα για την προβολή φορέων που επιτελούν κοινωνικό έργο, κυρίως με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, σε συνδυασμό με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, πάνω σε επίκαιρα και ευαίσθητα ζητήματα, με φόντο το σύγχρονο οικονομικό, κοινωνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον, πάντα σε ότι αφορά τα παιδιά.
πηγή: www.tornosnews.gr

No comments:

Post a Comment