Tuesday, March 12, 2013

3 νέα superfoods & γιατί να τα δοκιμάσεις

Έχεις ακούσει για το χυμό noni που λατρεύει η Μιράντα Κερ; Πόσα πράγματα γνωρίζεις για το μαύρο σκόρδο και πότε θα δοκιμάσεις επιτέλους το goji berry;










Χυμός noni

Λατρεμένη σούπερ τροφή της Μιράντα Κερ. Το φρούτο noni και ο χυμός του βοηθά τη Μιράντα (από τα 11 της χρόνια) και όχι μόνο να έχει ενέργεια στο φουλ όλη μέρα για να τα βγάζει πέρα με τις υποχρεώσεις της.

Το φρούτο αυτό έρχεται από την Πολυνησία και αποτελεί ιδανική πηγή μαγνησίου που βοηθά στην καταπολέμηση της οξείδωσης, στην καλή υγεία των οστών, στο τρέξιμο του μεταβολισμού με γοργότερο ρυθμό ενώ οι άνθρωποι της περιοχής από την οποία προέρχεται, χρησιμοποιούν το χυμό noni για πάνω από 2000 χρόνια ως φυσικό αντιφλεγμονώδες κι ως άριστο βοηθό στην μείωση της αρτηριακή πίεσης.

Το καλό; Έχει ελάχιστες θερμίδες σε αντίθεση με το γάλα και το λάδι καρύδας, που αποτελούν τις άλλες αγαπημένες σούπερ τροφές της Κερ. Το κακό; Ένα μπουκάλι χυμού νόνι στοιχίζει 90 λίρες, περίπου 100 ευρώ.

Kαρπός Goji Berry

Να και ένας σούπερ καρπός, με περισσότερες πρωτεΐνες κι από μια μπριζόλα, περισσότερο σίδηρο σε σχέση με το σπανάκι και περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με το προτοκάλι. Plus, το goji είναι μούρο με περισσότερη Β-καροτίνη σε σχέση με τα καρότα.

Η έρευνα πιστοποιεί πως το εκχύλισμα του εν λόγω καρπού προλαμβάνει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, βελτιώνει την όραση, μειώνει την κακή χοληστερόλη και βοηθά στην καλύτερη όψη και υγεία της επιδερμίδας. Οι φανς του, το αποκαλούν το φρούτο- βιάγκρα ενώ λίγα goji berries στο σμούθι με σοκολάτα υγείας, αποτελούν το ιδανικό σνακ.

Μαύρο σκόρδο

Το μαύρο σκόρδο δεν μυρίζει, περιέχει τα διπλάσια αντιοξειδωτικά σε σχέση με το κανονικό σκόρδο ενώ οι ιδιότητες του στην καταπολέμηση ασθενειών είναι 7 φορές πιο ισχυρή σε σχέση με το κοινό σκόρδο.

Κι αν όλα τα παραπάνω δεν σε έπεισαν, μάθε πως το μαύρο σκόρδο μπορεί να μειώσει τον χρόνο που περνάς ένα κρυολόγημα κατά 61% ενώ μπορεί να κάμψει τις λιγούρες για κάτι γλυκό αμέσως, διώχνοντας ταυτόχρονα και το φούσκωμα!

WomenOnly.gr




No comments:

Post a Comment