Tuesday, March 19, 2013

Επιτυχημένη παρουσία της Σκοπέλου στην Έκθεση Τουρισμού Romexpo - TTR 2013 στο Βουκουρέστι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Έκθεση Τουρισμού Romexpo - TTR 2013 από Πέμπτη 14 έως Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.











Η έκθεση ήταν ανοικτή στο ευρύ κοινό, παράλληλα δε και στους επαγγελματίες. Η προσέλευση του κοινού, κυρίως, ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών. Ο ΕΟΤ δεν συμμετείχε στην έκθεση αλλά συμμετείχαν περιφέρειες της χώρας, περιφερειακές ενότητες και μεμονωμένοι προορισμοί. Το ενδιαφέρον των Ρουμάνων τουριστών και tour opperators για την Ελλάδα είναι φέτος σαφώς μεγαλύτερο από άλλες χρονιές και αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην επαναλαμβανόμενη παρουσία των ελληνικών προορισμών στην...
συγκεκριμένη έκθεση αλλά και στην εύκολη πρόσβαση και τις καλές υπηρεσίες, που προσφέρουν κατά κύριο λόγο οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί στους Ρουμάνους τουρίστες.


Ο Δήμος Σκοπέλου συμμετείχε στην έκθεση με δικό του στάντ, τα έξοδα του οποίου καλύφθηκαν από χορηγία μεγάλης εταιρίας.
Ως εκπρόσωποι του Δήμου και της Τουριστικής Επιτροπής μετείχαν στην έκθεση τα μέλη αυτής Κωνσταντίνα Αγγελέτου και Ισίδωρος Φαμελιάρης. Στην προσπάθεια αυτή τους συνέδραμε και εκπρόσωπος τουριστικού γραφείου που δραστηριοποιείται στη Σκόπελο.
Τα θετικά μηνύματα για τη Σκόπελο ξεκίνησαν από την άφιξη της αποστολής. Τους εκπροσώπους του Δήμου παρέλαβε Ρουμάνος δημοσιογράφος, φίλος του νησιού, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα την αποστολή του Δήμου από την πρώτη ως την τελευταία ημέρα.
Από την πρώτη κιόλας μέρα ήταν έντονη η δραστηριότητα στο στάντ της Σκοπέλου και μεγάλος ο αριθμός επισκεπτών και επαγγελματιών που πέρασαν από αυτό.
Στο στάντ της Σκοπέλου βρέθηκε και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου που έδειξε ενθουσιασμένος από την παρουσία μας και τόνισε ότι ήρθε η ώρα μιας ευρύτερης και συντονισμένης προσπάθειας για την απευθείας σύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με τη Σκόπελο και τις Σποράδες γενικότερα.
Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό για τη Σκόπελο ως τουριστικό προορισμό έδωσε ο εκπρόσωπος του Δήμου Ισίδωρος Φαμελιάρης και η Κωνσταντίνα Αγγελέτου σε μεγάλο τουριστικό site.
Την Παρασκευή και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Τουριστικής Επιτροπής που είχαν προετοιμαστεί πριν την αναχώρηση της αποστολής ήρθαν για χορό από την ελληνορουμάνικη κοινότητα Όλυμπος Γαλατσίου και χόρεψαν νησιώτικα, σερβίραμε παραδοσιακά γλυκά και τσίπουρο, ενώ προσφέραμε σαπούνια και δώρα στο χορευτικό και στους επίσημους καλεσμένους. Αυτό ήταν και το κύριο event που διοργανώθηκε στο σταντ του Δήμου και η όλη εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Σκοπέλου μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τη Σκόπελο στην τελευταία αυτή συμμετοχή του Δήμου σε εκθέσεις πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου επιστρέφουν κουβαλώντας θετικά μηνύματα στις αποσκευές τους αλλά και την υποχρέωση της διοργάνωσης ταξιδιού εξοικείωσης για τουριστικούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους, αλλά και επανάληψης παρόμοιων παρουσιάσεων του νησιού στο εξωτερικό και στο μέλλον.
ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ

No comments:

Post a Comment