Tuesday, March 19, 2013

Ο ερευνητής του «CERN» Απ. Παναγιώτου στη Σχολή Αστρονομίας στο Βόλο

Ο καθηγητής της πυρηνικής φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ερευνητής του CERN κ. Απόστολος Παναγιώτου, που κατάγεται από τον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας, επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο, τη Σχολή Αστρονομίας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, ύστερα από μεσολάβηση του «Κοινού των Μαγνήτων» (γραμματέας η κ. Σοφία Ζαφραντζά – Βερμέουλεν). 






Έτσι οι τρεις διδάσκοντες καθηγητές, που έκαναν μάθημα στις τρεις τάξεις της Σχολής, διέκοψαν τη δεύτερη ώρα τη διδασκαλία τους και συγκέντρωσαν του μαθητές στο αμφιθέατρο, όπου ο διάσημος καθηγητής, με πολλή γλαφυρότητα και παραστατικότητα, βοηθούμενος από την προβολή ετοιμασμένου “power paid”, τους ανέπτυξε το θέμα: «Αναζητώντας την εξέλιξη του Σύμπαντος». 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «ήταν πραγματικά μια πανδαισία η εξέλιξη του ειδικού και ξαφνικού αυτού «μαθήματος», αφού ο καθηγητής άρχισε την αφήγησή του με το «Μπιγκ – Μπανγκ», που συνέβη πριν από 14 δισεκατομμύρια χρόνια και τη δημιουργία των πρώτων σωματιδίων, των λεπτονίων και των κουάρκς, που αργότερα έδωσαν τη θέση τους στα φωτόνια, τα οποία δημιούργησαν το φως (θυμίζοντας το «γενηθήτω φως» της Γραφής), στα νετρόνια, τα πρωτόνια, τα άτομα του υδρογόνου και του ηλίου και στη συνέχεια της δημιουργίας των αστέρων, των αστρικών σμηνών, των γαλαξιών, των σμηνών γαλαξιών και του Σύμπαντος ολοκλήρου, όπως το γνωρίζουμε σήμερα. 


Magnesia News

No comments:

Post a Comment