Saturday, April 20, 2013

4 μυστικά για να διατηρήσεις τα χειμωνιάτικά σου

Ήρθε ο καιρός να κατεβάσεις τα ανοιξιάτικα σιγά σιγά. Δες όμως πώς εξασφαλίζεις ότι δεν θα χαλάσουν κατά την αποθήκευσή τους τα χειμωνιάτικά σου.












Πλύνε, πλύνε και πλύνε...
Ακόμη και τα ρούχα που σου φαίνονται καθαρά πρέπει να καθαριστούν καλά πριν αποθηκευτούν για το καλοκαίρι καθώς οι μεγαλύτεροι εχθροί της "ακεραιότητάς" τους, τα διάφορα είδη των σκόρων- παραμονεύουν παντού. Και ως γνωστόν, προτιμούν τα ρούχα με λεκέδες και οσμές.
Εκτός από τα ρούχα βέβαια, πρέπει και τα ντουλάπια ή τα συρτάρια όπου θα αποθηκεύσεις τα ρούχα να είναι επίσης καθαρά οπότε πάρε το σφουγγάρι και ξεκίνα, αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα ρούχα σου και του χρόνου.

Ξέχνα τα κλασικά αντισκωρικά
Αντί για τα γνωστά προϊόντα του εμπορίου, φέτος χρησιμοποίησε εναλλακτικά φυτικά και φυσικά προϊόντα για να κρατήσεις τον σκώρο μακριά. Λεβάντα και κέδρος είναι δύο από τις πιο δημοφιλής λύσεις. Δες πώς θα φτιάξεις μόνη σου τέτοια αρωματικά που μπορεί να έχουν και άλλες χρήσεις ακόμη.

Μάλλινα πουλόβερ 
Τα πιο χοντρά ρούχα καλό είναι να τοποθετούνται σε ειδικά κουτιά με φερμουάρ. Όλα διπλωμένα όσο πιο "ανοιχτά" γίνεται και τα πιο βαριά στον πάτο. Για να διατηρήσεις το χρώμα στα χρωματιστά μπορείς να βάλεις ανάμεσα στα πουλόβερ ειδικό χαρτί για ρούχα ή ακόμη και λευκές βαμβακερές μαξιλαροθήκες.

Βρες τον καλύτερο αποθηκευτικό χώρο
Σοφίτες, υπόγεια και γκαράζ μπορεί να είναι ιδανικά για να φιλοξενήσουν βιβλία, παιχνίδια ή έπιπλα που δεν χρησιμοποιείς, όμως για τα ρούχα είναι κάπως? λάθος!
Οι σοφίτες έχουν τρελή ζέστη, τα υπόγεια είναι φουλ στην υγρασία και τα γκαράζ γεμάτα σκόνη και βρωμιές.
Άρα, καλύτερα να προτιμήσεις ντουλάπες ή αποθηκευτικά κουτιά και βαλίτσες που όμως θα πρέπει να "βολέψεις" κάπου μέσα στο σπίτι, οπότε κάνε... κουμάντο. Αρκεί ο χώρος που θα διαλέξεις να είναι καθαρός.

Πρόσεξε τα κρεμαστά 
Εκτός από αυτά που θα διπλώσεις, τα ρούχα που θέλουν κρέμασμα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα επίσης. Αφού τα πλύνεις, λοιπόν, κρέμασέ τα σε ξύλινες ή πλαστικές κρεμάστρες κάλυψέ τα σε λευκές μαξιλαροθήκες που δεν χρησιμοποιείς πια και μετά τύλιξέ τα στις θήκες που έχεις -πλαστικές ή υφασμάτινες. 

WomenOnly

No comments:

Post a Comment