Saturday, April 27, 2013

Τα πέντε "κλειδιά" για την πρόκριση

Ποια σημεία θα πρέπει να προσέξουν στον ΠΑΟΚ όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση στο σημερινό (27/4) ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

 





Το πιο σημαντικό ματς μέχρι στιγμής στη σεζόν δίνει το βράδυ (27/4, 20.00) ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Ο "Δικέφαλος" θα "κυνηγήσει" να υπερασπιστεί το 2-1 του αγώνα της Τούμπας έτσι ώστε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Θεσμό στον οποίο δίνουν μεγάλη σημασία οι "ασπρόμαυροι" ευελπιστώντας να "έρθει" μετά από 10 χρόνια το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. από το 2003 έχει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΟΚ). Στον ΠΑΟΚ καλούνται να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπάρχουν κάποια "κλειδιά" που θα σημαντικό ρόλο στην υπόθεση πρόκριση. Πάμε να τα δούμε...

Το... stop στην επίθεση του Αστέρα: Ουσιαστικά σε όλα τα ματς που έχει δώσει φέτος ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Και αυτό έγινε και στον αγώνα της Τούμπας καθώς ο "Δικέφαλος" θα μπορούσε να δεχτεί παραπάνω από ένα τέρμα. Κάπως έτσι ο περιορισμός της απόδοσης των παικτών του Αστέρα που βοηθούν επιθετικά θα παίξει σημαντικό ρόλο και σίγουρα ο Γιώργος Δώνης θέλει η ομάδα του να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα από τους Ράγιος, Ναβάρο και Περόνε.

Η... ψυχραιμία με την διαιτησία: Στον ΠΑΟΚ ακούστηκαν πολλά μετά τον ορισμό του Σπάθα στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης... Το θέμα της διαιτησίας απασχολεί πολύ στον "Δικέφαλο", ωστόσο οι παίκτες μάλλον θα πρέπει να... κλείσουν τα αυτιά τους σε όλα αυτά. Υπάρχουν περιπτώσεις κατά το παρελθόν που οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν έχουν διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τον εκνευρισμό τους σε διαιτητικές αποφάσεις και το έχουν "πληρώσει".

Η σταθερότητα στην άμυνα: Αμυντικά ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει βελτίωση... Εχει "φτιάξει" το προφίλ του "Δικεφάλου" στα μετόπισθεν τον τελευταίο καιρό και αν μη τι άλλο έχει φανεί πως όταν οι "ασπρόμαυροι" είναι σταθεροί αμυντικά, τότε έχουν ένα μεγάλο ατού. Για παράδειγμα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ είχε πολύ σωστή και σταθερά καλή αμυντική παρουσία, με αποτέλεσμα αυτό να τον βοηθήσει κατά τη διάρκεια του ματς να "κυνηγήσει" την νίκη.

Η καλή μερα των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη: Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Στέφανος Αθανασιάδης δίνουν πολλά επιθετικά στον ΠΑΟΚ φέτος... Ακόμη κι αν η απόδοσή τους δεν είναι ιδιαίτερα καλή σε κάποιο ματς, έχουν δείξει πως με ενέργειές τους... ξαφνικά μπορούν να "πληγώσουν" την αντίπαλη άμυνα. Ως εκ τούτου είναι σημαντική η απόδοση του "Σάλπι" και του Κλάους (σ.σ. ο οποίος γενικότερα σε εκτός έδρας ματς δεν εμφανίζει το αγωνιστικό προφίλ που δείχνει στην Τούμπα) για τον ΠΑΟΚ.

Η συμπεριφορά των φιλάθλων: Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα είναι δίπλα στην ομάδα του Δώνη στο σημερινό ματς και όπως οι παίκτες στο θέμα της διαιτησίας καλούνται να δείξουν... σοβαρότητα, έτσι και αυτός έχει την αποστολή να δείξει γενικότερα μια κόσμια συμπεριφορά. Ενδεχόμενη ένταση μπορεί να αποπροσανατολίσει τους ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου", οπότε και οι φίλοι των "ασπρόμαυρων" είναι μέσα στα σημεία που θα παίξουν τον ρόλο τους στο αποψινό ματς με τον Ιβάν Σαββίδη μάλιστα να τους ζητά "να ενισχύσουν και αυτοί τον ΠΑΟΚ με αξιοπρέπεια και χωρίς να προκαλέσουν αρνητικά σχόλια".


dailynews24.gr

No comments:

Post a Comment