Tuesday, April 16, 2013

Αλλάζει η μηχανή αναζήτησης της Google

Αλλαγές θα κάνει η Google στη μηχανή αναζήτησης προκειμένου να μην πληρώσει τα υπέρογκα πρόστιμα από τις Ευρωπαϊκές αρχές.







Η Google θα προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών που θα κάνουν πιο κατανοητά τα αποτελέσματα στους χρήστες και θα εντάξουν στα αποτελέσματα και ανταγωνιστικά προϊόντα.
Με αυτόν τον τρόπο η Google θα περιορίσει τις αντιμονοπωλιακές της τακτικές και θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε άλλες εταιρείες.
Σύμφωνα με Αμερικανικά δημοσιεύματα η Google θα ενημερώνει τους χρήστες για αποτελέσματα που σχετίζονται με δικά της προϊόντα.
Παράλληλα θα εντάξει στα αποτελέσματα αναζήτησης και άλλες μηχανές αναζήτησης προκειμένου να υπάρχει ισορροπία.
Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από τον Απρίλιο του 2013 καθώς οι Ευρωπαϊκές αντιμονοπωλιακές αρχές δεν μπορούν να περιμένουν περισσότερο.
Ανταγωνιστές της Google σε διάφορους τομείς που προσφέρουν αποτελέσματα αναζήτησης σε συγκεκριμένες κατηγορίες όπως το Yelp και το TripAdvisor θα μπορούν πλέον να δουν στα αποτελέσματα αναζήτησης το δικό τους site.
Μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα αναζήτησης από τα συγκεκριμένα site καλύπτονταν από τα αποτελέσματα αναζήτησης υπηρεσιών της ίδιας της Google.
Η Google έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων και από άλλες εταιρείες όπως η Microsoft η οποία σε συνεργασία με τη Nokia και την Oracle κατέθεσαν καταγγελία ενάντια στη Google.
Η Google βρίσκεται στο επίκεντρο των Ευρωπαϊκών αρχών και για άλλα θέματα όπως η σειρά με την οποία εμφανίζονται τα site στη μηχανή αναζήτησης αλλά και η επιλογή της να ενοποιήσει τα προφίλ των χρηστών σε όλες τις υπηρεσίες της.
Για την πρώτη υπόθεση η Google κατηγορείται ότι βάζει στις πρώτες θέσεις εταιρείες που παράλληλα πληρώνουν για την προβολή τους στη μηχανή αναζήτησης.
Για τη δεύτερη υπόθεση η Google έχει μπει στο στόχαστρο 6 ευρωπαϊκών υπηρεσιών για την πολιτική της για τα προσωπικά δεδομένα.

No comments:

Post a Comment