Friday, August 30, 2013

Βυθίστηκε καΐκι - νεκρός ο 77χρονος κυβερνήτης





Ναυτική τραγωδία σήμερα τα ξημερώματα ανοιχτά της Γλώσσας Σκοπέλου, όταν βούλιαξε αλιευτικό καΐκι και ο άτυχος κυβερνήτης ανασύρθηκε νεκρός. Ευτυχώς, οι άλλοι τρεις άνδρες, που ήταν συγγενείς του και επέβαιναν στο σκάφος πρόλαβαν να βγουν και περισυνελέγησαν από παραπλέον αλιευτικό σκάφος.

Το ατύχημα έγινε στις 3.30 τα ξημερώματα, όταν τα ξύλινο σκάφος, μήκους 7,20 μέτρων είχε βγει για να ρίξει δίχτυα και επέστρεφε στο λιμάνι της Γλώσσας. Κάποια στιγμή και ενώ βρισκόταν στη βραχονησίδα Πλακονήσι, δύο ναυτικά μίλια, ανοιχτά της Γλώσσας, λόγω του δυνατού αέρα που έπνεε, πληροφορίες αναφέρουν ότι δημιουργήθηκε κύμα και το σκάφος άρχισε να βάζει νερά από την πρύμνη.

Στο σκάφος επέβαιναν ο κυβερνήτης, Νίκος Ορφανός, 77 χρονών ένας συγγενείς του ηλικίας 61 χρονών και τα δύο εγγόνια του 23 και 17 χρονών, όλοι κάτοικοι Γλώσσας Σκοπέλου.

Τα σκάφος είχε ρίξει δίχτυα και επέστρεφε στο λιμάνι της Γλώσσας, όταν ξαφνικά άρχισε να φυσάει δυνατός αέρας, με αποτέλεσμα να σηκωθύν μεγάλα κύματα. Οι τέσσερις άνδρες καθόταν στο πίσω μέρος του σκάφους στην κουπαστή, όταν τους παρέσυρε ένα κύμα και ξαφνικά βρέθηκαν στη θάλασσα, χωρίς να προλάβουν να βάλουν καν τα σωσίβιά τους.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο 61χρονος και οι δύο νεαροί περισυνελέγησαν από τα παραπλέον γρι γρι «Ευάγγελος Μ», ενώ νεκρός ανασύρθηκε από βοηθητικό σκάφος του γρι γρι «Αποστόλης».
Μάλιστα εικάζεται ότι ο άτυχος ιδιοκτήτης του σκάφους ενδεχομένως υπέστη έμφραγμα και για το λόγο αυτό το Λιμεναρχείο παρήγγειλε νεκροψία - νεκροτομή.

Οι διασωθέντες εξετάστηκαν από γιατρό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου και είναι καλά στην υγεία τους.
Προανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας διενεργεί το Λιμεναρχείο Σκοπέλου.

magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment