Saturday, August 31, 2013

Εντυπωσιακές θαλαμηγοί στα νησιά



Εντυπωσιακές θαλαμηγοί στα νησιά      

Πολυάριθμα σκάφη, τα οποία υπερβαίνουν συνολικά τα πεντακόσια, υπολογίζεται ότι επισκέφτηκαν και τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων στη διάρκεια της φετινής σεζόν, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη της τουριστικής κίνησης.

Περισσότερα από τριακόσια σκάφη, θαλαμηγοί, αλλά και ιστιοφόρα, υπολογίζεται ότι προσέγγισαν, ειδικότερα, το λιμάνι της Σκιάθου από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα. Δεκάδες γνωστοί επιχειρηματίες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν επισκεφτεί το νησί του Παπαδιαμάντη με τις πολυτελείς θαλαμηγούς τους, ενώ εξίσου εντυπωσιακά είναι τα δεδομένα που προκύπτουν και σε σχέση με τα ιστιοπλοϊκά σκάφη, που προσεγγίζουν το λιμάνι του νησιού. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις ντόπιων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού, ο παραπάνω αριθμός προκύπτει κατά προσέγγιση, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεκάδες σημαίνοντα στελέχη του διεθνούς επιχειρηματικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου, κάνουν διακοπές ινκόγνιτο, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, επιλέγοντας απόμερα σημεία του νησιού προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους εν πλω.
            Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, γενικότερα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 200 ιστιοπλοϊκά σκάφη προσέγγισαν το λιμάνι της Σκοπέλου, στο πλαίσιο των μεγάλων διοργανώσεων που «φιλοξενήθηκαν» τις προηγούμενες μέρες στο νησί. Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθούν, παράλληλα, τα κρουαζιερόπλοια που έχουν εντάξει μεταξύ των ενδιάμεσων σταθμών του ταξιδιού τους,  τη Σκιάθο και τη Σκόπελο.
            Βλέμματα θαυμασμού αποσπούν οι πολυτελείς θαλαμηγοί που δεσπόζουν στο απέραντο γαλάζιο των νησιών, όπως επίσης και τα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια, που ταξιδεύουν σε τακτά διαστήματα, στη ρότα των νησιών των Βορείων Σποράδων. Ανάλογες εντυπώσεις συνόδευσαν την προχθεσινή επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου «Sea cloud», με σημαία Μάλτας, στη Σκόπελο, το οποίο μετέφερε τουρίστες από όλο τον κόσμο. Στο μεταξύ, και μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, αναμένονται δύο ακόμη εξίσου πολυτελή κρουαζιερόπλοια στο νησί, το «Sea dream» και το «Star Clipper» τα οποία ακολουθούν διεθνείς θαλάσσιες διαδρομές.
            Επαγγελματίες της Σκοπέλου αναφέρουν ότι είναι πολύ σημαντική για την τοπική οικονομία κάθε άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο νησί, δεδομένου ότι οι επιβάτες διαθέτουν κατά κανόνα μεγάλη οικονομική επιφάνεια και επισκέπτονται τα καταστήματα και γενικότερα τις επιχειρήσεις του νησιού, στη διάρκεια της παραμονής τους. Επιπλέον, παράγοντες του τουρισμού εκτιμούν ότι είναι πολύ σημαντική κάθε καινούργια άφιξη κρουαζιερόπλοιου,  δεδομένου ότι αποτελούν εν δυνάμει επισκέπτες και ένθερμους φίλους του νησιού στο μέλλον, οι επιβαίνοντες.
Ο τουρισμός κρουαζιέρας συγκαταλέγεται στις ταχέως αναπτυσσόμενες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, ενώ όπως όλα δείχνουν, καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδ
α

No comments:

Post a Comment