Saturday, August 31, 2013

Βιογραφικά υποψηφίων εκλογών για την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου


Το όραμα, η διάθεση και η εμπειρία είναι τρία σημαντικά χαρακτηριστικά για την επιτυχία. Σαν νέοι με τη στήριξη των έμπειρων συναδέλφων, πιστεύουμε πως με την ενότητα των μελών και όλων των φορέων και Ενώσεων του νησιού η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου μπορεί να πετύχει πολλά.
Η Ε.Ξ.Σ είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς παραγωγικούς φορείς του νησιού, που διαμορφώνουν στο σύνολο του το τουριστικό προϊόν. Το τουριστικό προϊόν, γιατί αυτό πουλάμε, παράγεται από όλους τους κατοίκους του νησιού. Δε μπορεί να έχουμε μόνο ξενοδοχεία και σωστές υπηρεσίες και να μην έχουμε υποδομές ( μεταφορές – οδικές, θαλάσσιες, αεροπορικές – υποδομές παροχών υγείας και περίθαλψης, περιβαλλοντολογικές υποδομές – ανακύκλωση και συγκομιδή σκουπιδιών). Σημαντικά θέματα όπως η επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου, η αύξηση στον εισερχόμενο και εγχώριο τουρισμό, το Σύμβολο Ποιότητας, η παρουσία μας στις Εκθέσεις του εξωτερικού καθώς και άλλα πολλά είναι αυτά που θέλουμε να πετύχουμε, κάτι όμως που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ενότητα και την στήριξη όλων.


Στελλίνα Βασταρδή
Stellina Hotel
Bachelor in business administration – Kingston university ICBS
Diploma in travel & tourism – IATA
Η Σκιάθος είναι ένας πολύ ισχυρός τουριστικός προορισμός, γι’ αυτό θα ήθελα να είμαι μέρος μιας ομάδας η οποία να αποτελείται από ικανούς ανθρώπους που έχουν σκοπό τη δημιουργία και το επιχειρείν, για να επιτύχουμε υψηλά νούμερα αφίξεων και ταυτόχρονα ποιοτικό τουρισμό.
Μιας ομάδας που θα παρακολουθεί καθημερινά την πορεία της τουριστικής αγοράς, για να επιτευχθεί μέσα από τη νέα γενιά σε συνδυασμό με την εμπειρία και την καθοδήγηση των παλαιότερων, το καλύτερο αποτέλεσμα για το νησί.
Απαράβατη προϋπόθεση ανάπτυξης και προόδου είναι η συνεργασία, η οργάνωση, η γνώση και η τήρηση των κανόνων, για άμεση πρόοδο και ύπαρξη εξέλιξης σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας να ασχοληθούμε ενεργά με το τουριστικό μας προϊόν. Να διεκδικήσουμε τις υποδομές, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που θα φέρουν στο νησί την πρόοδο και την βελτίωση, μέσα από υγιείς επενδύσεις. Τότε μόνο θα είμαστε ανταγωνιστικοί, Θα διασφαλίσουμε το προϊόν μας, την ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση.
Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, εντός και εκτός συνόρων της χώρας μας, που θα ενδυναμώσουν τη χρονική ισχύ της τουριστικής μας περιόδου στους 6 μήνες. Να καταπολεμήσουμε την εποχική συγκέντρωση της ζήτησης μόνο τους μήνες του καλοκαιριού και να ελπίσουμε μέσα από νέες τεχνικές ανάπτυξης και ειδικές μορφές τουρισμού μέσα από στοχευόμενες δράσεις σε τουρισμό όλο το χρόνο.
Άμεση προτεραιότητα μας πρέπει να είναι πλέον η σωστή και στοχευόμενη προβολή του νησιού, πρώτα μέσα από την διαφήμιση του τουρίστα που θα αφήσει το νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις, και έπειτα από τα διάφορα μέσα και τεχνικές προώθησης και μάρκετινγκ. Χρειάζεται μακροχρόνιος στρατηγικός σχεδιασμός για να αναδεχθεί σωστά και αποτελεσματικά το νησί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από ανθρώπους με θάρρος και όραμα.


Έλσα Ζεμπέκη
Επιχειρηματίας
Elsa Hotel
Σαν μέλος της παρούσας Ένωσης Ξενοδόχων αλλά και σαν υποψήφια της μελλοντικής καλώ όλους τους ξενοδόχους της Σκιάθου να παραβρεθούν στις αρχαιρεσίες τη Κυριακή. Η Σκιάθος είναι ένα πανέμορφο νησί με ιστορία και πολιτιστική ταυτότητα. Η θέση της είναι να βρίσκεται ψηλά τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Οι υποδομές και η συνεργασία με όλους τους φορείς (Ένωση Εστιατόρων, Ένωση Ενοικιαζομένων Δωματίων, Πολιτιστικούς Συλλόγους κ.α.) είναι επιβεβλημένοι καθώς από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε αρκετά. Οι υποδομές που υπάρχουν στο νησί χρειάζονται αναβάθμιση. Τα θέματα είναι πολλά όπως και η διάθεση που έχουμε για να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τον προορισμό μας. Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους καλή τύχη και ενωμένοι να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό.


Ανδριτσόπουλος Χρήστος
Skiathos Holidays
Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας Παντείου Πανεπηστημίου
26 Αυγούστου 2013. Ώρα 13:30. Η τρίωρη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων για τον απολογισμό της περασμένης τριετίας έχει μόλις τελειώσει. Μια δεκάλεπτη ανάλυση των πεπραγμένων και ο υπόλοιπος χρόνος –πάνω από 2 ώρες- αντί να ειπώνονται ιδέες και αλλαγές για τα ερχόμενα χρόνια, να αναλώνεται σε ανούσιες συζητήσεις και κριτικές. Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, σκέφτηκα. Ποια “ένωση”;;
29 Αυγούστου 2013. Έχω υποβάλλει την υποψηφιότητά μου εδώ και 2 μέρες. Δεν το μετανιώνω. Όχι ακόμα…Τα αισθήματα και οι εντυπώσεις ανάμεικτες. Κάποια μηνύματα υποστήριξης και κάποια επικριτικά. «Έχεις πάει με το αντίπαλο στρατόπεδο» μου είπαν. «Αντίπαλο στρατόπεδο»; Ποιο «αντίπαλο στρατόπεδο»; Υπάρχουν αντίπαλα στρατόπεδα όταν ο στόχος είναι ο ίδιος;;!
30 Αυγούστου 2013. Τρεις λέξεις δεν λένε να βγουν από το μυαλό μου. Ένωση, αντιπαλότητα, αλλαγή. Οι δύο από τις τρεις μου αρέσουν πολύ! Η μία καθόλου. Είναι προφανές ποια. Ίσως όχι σε όλους. Σε κάποιους δεν είναι προφανές ότι η αντιπαλότητα είναι η λέξη που απεχθάνομαι εδώ και 28 χρόνια. Τα χρόνια μου. Ειδικά όμως στην παρούσα περίσταση δεν βρίσκω κανένα λόγο για αντιπαλότητα. Ξέρω τη ρίζα του όμως. Λάθος τρόπος σκέψης. Δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιος που με ξέρει από μωρό μου «έβαλε» ταμπέλα ότι διάλεξα αντίπαλο στρατόπεδο. Το μόνο στρατόπεδο που υπηρετώ είναι το στρατόπεδο της νέας γενιάς και του νέου τρόπου σκέψης! Ένας νέος τρόπος σκέψης που δεν έχει χώρο και χρόνο για αντιπαλότητες και διαπροσωπικές κόντρες παρά μόνο για ενότητα και ενέργειες για το κοινό καλό! Το σκέφτηκα αλλά δεν μπορούσα να περιμένω άλλα 3 χρόνια για να βάλω υποψηφιότητα, αφού είδα μια γενιά μαζεμένη στη συνέλευση που έχει την εμπειρία αλλά δεν έχει καμία όρεξη να παράγει έργο. Τη γενιά που προτιμά να αναλώνεται σε κακοπροαίρετες κριτικές παρά για επικοδομητικό διάλογο. Τη γενιά που έχω βαρεθεί να μου λέει : «ας διορθώσετε εσείς οι νέοι τα πράγματα!». Ε ναι, λοιπόν, ήρθε η ώρα που εμείς οι νέοι συσπειρωνόμαστε για να αλλάξουμε τα πράγματα! Δεν αφήνουμε να μας βάλουν ταμπέλες ότι ανήκουμε σε διαφορετικά στρατόπεδα με σκοπό να μας διχάσουν και να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Δεν αφήνουμε να μας τρομοκρατήσουν που θέλουμε να εμπλακούμε και να έχουμε φωνή και παρουσία στα κοινά. Δεν αφήνουμε να μας αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε!
Εύχομαι καλή επιτυχία και καλό αγώνα στην Ηλέκτρα, στον Κωνσταντίνο, στο Μάκη, στη Στελλίνα, στον Απόστολο, όλοι νέα παιδιά που πιστεύω ότι μοιραζόμαστε τον ίδιο τρόπο σκέψης, αλλά και σε όλους όσους ασπάζονται αυτόν τον τρόπο σκέψης που μπορεί να αλλάξει, να συσπειρώσει και να κάνει ξανά την «Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου» στην κυριολεξία ένωση!


Λέτσιος Νικόλαος
Lalaria Hotel
Εθνική Σχολή Γαλλίας Αλπινισμού και χιονοδρομίας.
Το 2010 και σαν μέλος του Δ.Σ. της μίας από τις δύο Ενώσεις που υπήρχαν τότε κρίναμε απαραίτητο τη δημιουργία μίας ισχυρής Ένωσης, όπου το κοινό συμφέρον και η αγάπη για το νησί να πρωτοστατεί σε όλες τις αποφάσεις μας. Στη τριετία που πέρασε κάναμε αρκετές θετικές ενέργειες, σε συνεργασία με όλους σχεδόν τους φορείς του νησιού. Αποκομίσαμε εμπειρίες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Καλώ όλους τους ξενοδόχους του νησιού να παρευρεθούν στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. των ξενοδόχων και ασχέτως αποτελέσματος να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ένωση για τα τρία επόμενα χρόνια ενεργά με ιδέες και απόψεις. Ίσως τώρα είναι η ευκαιρία να ενωθούμε, και όλοι μαζί να παλέψουμε για αυτά που δικαιωματικά ανήκουν στην Σκιάθο.


Μανιάτης Αντώνιος
Kivo Hotel
Πολ. Μηχανικός
Οι ερχόμενες εκλογές είναι ευκαιρία για ενότητα και δημιουργία. Για να πετύχει η Ε.Ξ.Σ. τον σκοπό της πρέπει όλοι οι φορείς του νησιού να συνεργαστούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το προϊόν της Σκιάθο διαμορφώνεται από μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία, όπου το κάθε ένα έχει διαφορετικές ανάγκες. Για αυτό και ο ρόλος της ένωσης είναι πολυσύνθετος αλλά με την εμπειρία και τη διάθεση που έχουμε θα πετύχουμε πολλά αρκεί όμως να είμαστε ενωμένοι.

skiathosvoice.gr

No comments:

Post a Comment