Thursday, August 29, 2013

Δωρεάν στέγαση και φοίτηση σε φοιτητές

 

 

 
Δωρεάν στέγαση και φοίτηση σε φοιτητές

«Στέγη» στη φοιτητική εστία Βόλου, προσφέρει σε 40 πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων τόσο για τη διαμονή στη φοιτητική εστία, όσο και για την επιδότηση στέγασης προπτυχιακών αλλοδαπών φοιτητών και για το στεγαστικό επίδομα προπτυχιακών Ελλήνων ή αλλοδαπών φοιτητών της Ε.Ε. ξεκινά από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα. Παράλληλα με τη στέγαση, οι φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και για τη δωρεάν σίτισή τους.

Προς το παρών, αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από το Υπουργείο Παιδείας. Μόλις γίνει γνωστό σε ποια σχολή εισάγονται οι νέοι φοιτητές, θα ξεκινήσουν παράλληλα και οι αιτήσεις τόσο για τη στέγαση όσο και τη δωρεάν σίτισή τους από τη Φοιτητική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι αιτήσεις αναμένεται να συσσωρευτούν και φέτος στα γραφεία της Φοιτητικής Μέριμνας, καθώς το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι πολλαπλάσιο του αριθμού των φοιτητών που θα απαλλαχθούν από ένα σημαντικό έξοδο, που επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αυτό της στέγασης και σίτισης.

Δωρεάν στέγη
Η Φοιτητική Εστία Βόλου, έχει δυνατότητα φιλοξενίας 40 ατόμων. Τα δωμάτια θα δοθούν σε 37 πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές και σε τρεις φοιτητές Erasmus, που θα πληρούν τις προϋποθέσεις και θα υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα και να γίνονται δεκτές έως τέλος του μήνα, πριν επιλεγούν οι φοιτητές που θα διαμείνουν στη Φοιτητική Εστία Βόλου.
Στη Φοιτητική Εστία γίνονται δεκτοί για διαμονή μόνο πρωτοετείς προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου, που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας των οικογενειών τους και για ένα ακαδημαϊκό έτος.
Κριτήριο για την επιλογή και διαμονή των φοιτητών σε δωμάτιο της Φοιτητικής Εστίας είναι η οικονομική και οικογενειακή κατάστασή τους. Επίσης συνεκτιμώνται λόγοι υγείας, καθώς και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.
Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα επιδότησης στέγασης με το ποσό των 100 ευρώ μηνιαίως έως και τις 30 Ιουνίου 2014 σε προπτυχιακούς αλλοδαπούς φοιτητές, υπηκόους εκτός Ε.Ε., των οποίων το οικογενειακό επίδομα δεν ξεπερνά τις 30.000 ευρώ και έχουν επιτύχει στις εξετάσεις του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους για τα μισά τουλάχιστον μαθήματα.
Τέλος, στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ δικαιούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές, Έλληνες ή υπήκοοι άλλων χωρών της Ε.Ε.

Δωρεάν σίτιση
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται εξάλλου, να ξεκινήσει και η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών για τη δωρεάν σίτιση των φοιτητών.
Δικαίωμα δωρεάν σίτισης έχουν οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και οι εγγεγραμμένοι ως φιλοξενούμενοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 45.000 ευρώ.
Στους δικαιούχους δωρεάν σίτισης φοιτητές των Τμημάτων που εδρεύουν στην πόλη του Βόλου χορηγείται Ταυτότητα Σίτισης για το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014 από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας και από τις γραμματείες των τμημάτων για τους δικαιούχους φοιτητές άλλων πόλεων του Π.Θ.


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

No comments:

Post a Comment