Monday, August 12, 2013

Η Υφυπουργός Υγείας για το νέο Κέντρο Υγείας στη Σκιάθο


Η Υφυπουργός Υγείας για το νέο Κέντρο Υγείας στη Σκιάθο

Από το Πολιτικό γραφείο της Υφυπουργού Υγείας, κας  Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής :
Την Παρασκευή (9-8-2013) με απόφαση του υπουργού  Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη εγκρίθηκε η «σκοπιμότητα και βιωσιμότητα» του έργου ανέγερσης του  νέου Κέντρου Υγείας στην Σκιάθο και υπογράφηκε  η αποκέντρωση του συγκεκριμένου έργου και η ένταξή του στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας,   με την αξιοποίηση της κοινοτικής χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.


Η υφυπουργός Υγείας, κα Ζέττα Μακρή, κατανοώντας τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου για τους κατοίκους της Σκιάθου, συνεργάστηκε αποτελεσματικά με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη,  προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες,  να δοθεί προτεραιότητα στο έργο αυτό και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το ποσό  των 3.5000.000Ε για την ανέγερση του νέου κέντρου υγείας, με βάση τις σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.. Συνεχής ήταν όλο αυτό το διάστημα η  συνεργασία της κας Μακρή  με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστό, τον δήμαρχο  Σκιάθου κ. Ν. Πλωμαρίτη και τον δημοτικό σύμβουλο,  πρόεδρο της ΔΕΥΑ του δήμου  Σκιάθου και υπεύθυνο για τις τεχνικές μελέτες, κ. Χ. Μασούρο, για να ολοκληρωθεί εγκαίρως η διεκπεραίωση των τεχνικών μελετών και η υποβολή τους στις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου  Υγείας.  Η παρουσίαση  των τεχνικών μελετών έγινε με επιτυχή τρόπο την Παρασκευή, 9- 8-2013 και, αμέσως, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχώρησε με συντονισμένες ενέργειες στην έγκριση τους και αποφάσισε την έναρξη των απαιτούμενων διαδικασιών για την ανέγερση του κέντρου υγείας Σκιάθου.

Το έργο ανέγερσης του Κ.Υ Σκιάθου, προϋπολογισμού 3.5000.000 Ε,  θα ικανοποιήσει το χρόνιο αίτημα των κατοίκων του νησιού. Το κέντρο υγείας, που λειτουργεί  μέχρι τώρα στην Σκιάθο,  κρίνεται ότι δεν μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού,  λόγω των πεπαλαιωμένων  κτιριακών  εγκαταστάσεων και του  ελλιπούς εξοπλισμού. Το νέο κέντρο  θα εφοδιαστεί με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και θα  περιλαμβάνει 9 διαφορετικούς χώρους,  με τις ανάλογες ειδικότητες ιατρών  και το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό.  Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας στους  κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, ενδυναμώνοντας το αίσθημα ασφαλείας τους και συμβάλλοντας στην τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη της Σκιάθου.

www.onvolos.gr

No comments:

Post a Comment