Tuesday, August 27, 2013

Ενωμένοι οι Ξενοδόχοι της Σκιάθου προχωρούν σε εκλογές



Ενωμένοι οι Ξενοδόχοι της Σκιάθου προχωρούν σε εκλογές
Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, μετά τη παρουσίαση του απολογισμού της διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης για τις χρήσεις 2010 – 2011 – 2012 αλλά και την σχετική εκτενή αναφορά και σειρά ερωτημάτων που κατέθεσε η Ελεγκτική Επιτροπή, αποδεχόμενη την ανάγκη για ενότητα στην οποία αναφέρθηκε η πλειοψηφία των μελών που έλαβε το λόγο, ψήφισε την έγκριση τους και την απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, εν όψη των επικείμενων εκλογικών διαδικασιών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του επόμενου μήνα.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, τονίστηκε η ανάγκη να λειτουργήσει η Ένωση Ξενοδόχων ως συνδετικός κρίκος των επαγγελματιών του κλάδου, να  συνδιαλαγεί  δυναμικά και αποτελεσματικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς για την επίλυση προβλημάτων, αλλά και να σχεδιάσει και να αναλάβει δράσεις για την τουριστική αναβάθμιση και προβολή του νησιού.
Καταγράφουμε ενδεικτικά κάποιες από τις δηλώσεις όσων έλαβαν το λόγο κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης καθώς και τα 8 ερωτήματα που έθεσε η Ε.Ε. Ο κ. Καλαϊτζίδης επεσήμανε ότι “Χρειαζόμαστε έργα ουσίας και υποδομής και όχι μικρού βεληνεκούς δράσεις. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δράσεις του απερχόμενου Δ.Σ. της Ένωσης κρίνονται ως θετικές αλλά είναι ανεπαρκείς σε σχέση με τις ανάγκες του νησιού να ανταποκριθεί ως τουριστικός προορισμός στις δυναμικές αλλαγές της αγοράς.”
Την ανάγκη συνεργασίας της ΕΞΣ με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα όπως η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, η οποία έχει συρρικνωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά και της δραστηριοποίησης νέων σε ηλικία μελών, τόνισε και ο κ. Μόσιαλος, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης κ. Κουκουλάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες για εξεύρεση πόρων, την ανεπάρκεια της τουριστικής προβολής από το Δήμο αλλά και τη μείωση των τουριστικών μεγεθών του νησιού που φθάνει, τα τελευταία χρόνια, το 30%.
Η κ. Μύριαμ Τσαρούχη καυτηρίασε την ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα των δράσεων της Ένωσης, τονίζοντας ότι οι στόχοι της μπορεί και πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτεροι, όπως π.χ. η βελτίωση των υποδομών (μαρίνα, λιμάνι, συγκοινωνίες κ.λπ.), και μπορούν να επιτευχθούν με σωστό στρατηγικό σχέδιο άσκησης πιέσεων και συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και το κράτος. Για τη προβολή του νησιού υπογράμμισε ότι για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να εξεταστούν οι στόχοι και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, ενώ σημείωσε ότι η προβολή που έγινε δεν είχε αποτέλεσμα και αυτό είναι εμφανές από τη φετινή μείωση του τουρισμού στη Σκιάθο. Σχετικά με την εξεύρεση πόρων σημείωσε ότι σε κανέναν ξενοδόχο δε ζητήθηκε μέχρι σήμερα η βοήθεια από την Ένωση για την επίτευξη ενός σημαντικού έργου και εκείνος δεν την έδωσε. Την ανάγκη ύπαρξης οργανωμένου marketing για το νησί τόνισε και ο κ. Ευσταθίου.
Ο κ. Κυπαρισσός μίλησε για τους ανεπαρκείς πόρους που διαθέτει ο Δήμος για τον τουρισμό, ενώ ο κ. Βασταρδήςαναφέρθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, στην αδυναμία είσπραξης των εισφορών των μελών.
Τέλος, ο πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Α. Δερβένης κατέθεσε υπογεγραμμένη από όλα τα μέλη της Ε.Ε., αντί αιτιολογημένης έκθεσης για τα οικονομικά αποτελέσματα των υπό εξέταση διαχειριστικών περιόδων, εκτενή αναφορά και σειρά ερωτημάτων, τα οποία διανεμήθηκαν σε όλους τους παριστάμενους.

uniqueskiathos.wordpress.com

No comments:

Post a Comment