Monday, September 9, 2013

Η Συνταγή της Σκιάθου για το 7ο φεστιβαλ γαστρονομίας

1Skiathos



7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ»

ΚΑΛΑΠΟΔΙ  ή ΠΡΟΦΤΑΣΤΗΡΑ

Υλικά:
Για 2 φύλλα
1 κούπα αλεύρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κούπα νερό
1 πρέζα αλάτι
Γέμιση
2 κούπες καυκαλήθρα, παπαρούνα, λάπαθα, σέσκουλα, κρεμμύδι ξερό, κρεμμύδι φρέσκο, μάραθο, δυόσμο
2 κουταλιές σούπας λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Για τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε τα χορταρικά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας λάδι.Τα τρίβουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Για τα φύλλα: Ανακατεύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε. Γίνεται μια ζύμη μαλακή και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 φύλλα διαμέτρου 30 εκατοστών περίπου. Βάζουμε τη γέμιση στο μισό φύλλο, το διπλώνουμε στη μέση σαν μισοφέγγαρο, το κλείνουμε καλά φτιάχνοντας κόθρο. Το τοποθετούμε σε ζεστό λάδι και το τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Το στραγγίζουμε σε χαρτί και σερβίρουμε.

www.sifnaiko-fos.gr

No comments:

Post a Comment