Thursday, October 3, 2013

Νέο εξοπλισμό αποκτά το ειδικό σχολείο και το τμήμα ένταξης Γυμνασίου Σκιάθου.


Αποκτούν νέο εξοπλισμό


 Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός υπέγραψε χθες την έγκριση δημοπράτησης του έργου, προϋπολογισμού 19.766 ευρώ.
«Μέσω του ΕΣΠΑ, υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ, με στόχο των εξοπλισμό όλων των Τμημάτων Ένταξης και Ειδικών Σχολείων της Θεσσαλίας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές στα σχολεία αυτά, ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να εκπληρώσουν το βασικό σκοπό τους, δηλαδή την επανένταξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και την προετοιμασία τους για την ισότιμη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο.

Ο εξοπλισμός αναφέρεται σε πλήθος ειδών που προορίζονται για το σύνολο των ειδικών εργαστηρίων, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και βοηθά στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική, της αυτονομίας των ατόμων με ειδικές ικανότητες, προωθώντας την αυτοεκτίμηση και την ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, Κων. Αγοραστός.
Συγκεκριμένα, τόσο το ειδικό σχολείο όσο και το τμήμα ένταξης του Γυμνασίου, θα αποκτήσουν ειδικό εξοπλισμό για παιδιά με κινητικά προβλήματα, εξοπλισμό γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, εξοπλισμό φυσιοθεραπείας, διαδραστικούς πίνακες, υπολογιστές - μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας, έπιπλα.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π.Ε. Μαγνησίας - Σποράδων, που είναι ο δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου, με κύριο του έργου και φορέα λειτουργίας το Δήμο Σκιάθου.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

No comments:

Post a Comment