Sunday, November 3, 2013

«Όχι» στο άνοιγμα τις Κυριακές λέει ο Βόλος





Εικοσιτετράωρη απεργία των εμποροϋπαλλήλων αύριο Κυριακή



Το ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα καταστήματα της πόλης καμία Κυριακή του χρόνου, τόνισε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνος Τσέλιος. Επιπλέον, το Δ.Σ. του Συλλόγου Χρυσοχόων και Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας, με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε ομόφωνα να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα των μελών του Συλλόγου.


«Κλειστόν» και στην Αγριά
Σύμπνοια με τη γενικότερη αντίταξη στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, δείχνει και ο Σύνδεσμος Επαγγελματοβιοτεχνών Αγριάς, με τον πρόεδρό του, Κώστα Ζιαμπά, να ξεκαθαρίζει στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» πως τις Κυριακές, τα μόνα καταστήματα που θα «ανοίγουν τις πόρτες τους», θα είναι τα εστιατόρια.
Τέλος, ο δημοκρατικός σύλλογος γυναικών νομού Μαγνησίας καταδικάζει με τη σειρά του την προσπάθεια κυβέρνησης, ΕΕ και εργοδοσίας «να βάλουν στο χέρι την αργία της Κυριακής» Παράλληλα, στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εμπόριο και των αυτοαπασχολούμενων στις 3 Νοέμβρη, την πρώτη Κυριακή δηλαδή που τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν, με βάση τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης.

24ωρη απεργία την Κυριακή
Την ίδια ώρα, ανοικτό κάλεσμα σε όλους απευθύνει ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος για την Κυριακή 3/11/13 στις 12:30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας, ώστε να «αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην επιβολή της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας».
Τέλος, ο Σύνδεσμος, καλεί όλους και όλες σε συμμετοχή στην απεργία στις 6 Νοεμβρίου 2013 της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 10:00 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας.

magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment