Tuesday, February 4, 2014

AEK: θα σέβεται το περιβάλλον η Αγιά-Σοφιά

 

 
AEK: θα σέβεται το περιβάλλον η Αγιά-Σοφιά
Συνάντηση για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανάμεσα στον υπουργό Γιάννη Μανιάτη και τον ισχυρό άνδρα του “δικεφάλου” Δημήτρη Μελισσανίδη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει ο προγραμματισμός των επόμενων βημάτων, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή της “Αγίας Σοφίας”, όπως θα ονομάζεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ “το έργο θα γίνει με σεβασμό στις αρχές προστασίας του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, καθώς θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που επιτρέπουν οι ισχύοντες σήμερα όροι δόμησης της περιοχής”.
“Η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση θα προσδιορίσει το κανονιστικό πλαίσιο εντός του οποίου θα πραγματοποιηθεί το έργο και θα τεκμηριώνει με επιστημονικά και αντικειμενικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά κριτήρια τις ανάγκες και τις επιλογές πολεοδομικής οργάνωσης της περιοχής που θα το υποδεχθεί” προσθέτει το ΥΠΕΚΑ.
Από την πλευρά της η επίσημη ΑΕΚ κάνει λόγο για άριστο κλίμα και θετικά αποτελέσματα από τη συνάντηση.
“Διευκρινίστηκαν και οριστικοποιήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Η ΑΕΚ έχει την απόλυτη υποστήριξη του Υπουργείου αφού οι παράμετροι που αφορούν το σημαντικό αυτό έργο είναι καθορισμένες σύμφωνα με τα νόμιμα πολεοδομικά και περιβαλλοντολογικά κριτήρια.
Οι εργασίες μας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν. Στόχος μας είναι κάθε ημέρα που περνάει να μας φέρνει πιο κοντά στην πραγματοποίηση του κοινού ονείρου όλων των αεκτζήδων” αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΕΚ.

econews.

No comments:

Post a Comment