Wednesday, February 5, 2014

Σκιαθος - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ



΄Εχουμε ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο και βλέποντας τις κινήσεις διαφόρων υποψηφίων τού νησιού μας, έρχονται στη σκέψη μου δύο κείμενα τού Αθανάτου Εθνικού μας Ηγέτη Ιωάννου Μεταξά, τόσο επίκαιρα όσο και διαχρονικά!
Τα παραθέτω αυτούσια, άνευ λοιπών σχολίων, προς κρίση "τοίς νούν έχουσιν"...




1)« Η Δημοκρατία χρειάζεται εκλογές καθολικής μυστικής ψηφοφορίας, ΑΡΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Χρειάζεται για τον ίδιο λόγο ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΑΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Χρειάζεται ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ή ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΜΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ή ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ. ΄Οταν δε έχει κανείς τις εφημερίδες, τότε μορφώνει και την κοινή γνώμη όπως θέλει.
Και αν ακόμη υπερασπίζεται ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΥΜΝΑ ΘΑ ΤΑ ΑΠΕΣΤΡΕΦΕ Ο ΛΑΟΣ, ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΡΟΥΧΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ »!!
Κηφισιά, 22 Ιανουαρίου 1940 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

2)«Η ιδέα μονάχα πώς θα έτρεχα από μπακάλικο σε μπακάλικο, από χωριό σε χωριό να παρακαλώ να με ψηφίσουν, να δικαιολογούμαι για τα παράπονα που θα είχαν, να ταπεινώνομαι, Η ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΨΕΥΤΙΕΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΛΑΚΕΥΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΣΕ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, Η ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΔΙΚΟΥΣΑ ΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΩ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, ΥΠΟΚΥΠΤΟΝΤΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ Α΄ ή ΤΟΥ Β΄ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Η ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΜΟΥΝΑ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, Η ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΜΙΩΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΣΧΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΒΑΡΑΘΡΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»!!!

Θ.ΚΟΥΤΣΙΑΝΟΥΔΗΣ
Υπεύθυνος τομέως Χρυσής Αυγής Σκιάθου

http://www.newsskiathos.gr/2014/02/blog-post_5.html

No comments:

Post a Comment