Wednesday, April 2, 2014

Συνέντευξη του κ. Κουκουλάκη σχετικά με την EasyJet



Kύριε Κουκουλάκη, τί ενέργειες έχουν γίνει για προσέγγιση εταιρειών lowbudget και ποια ήταν τα αποτελέσματα των κινήσεων αυτών;


Μετά το τέλος των εκλογών το Σεπτέμβριο και από τα πρώτα Δ.Σ. της Ένωσης αποφασίσαμε ότι χρειάζονται πτήσεις low budget εταιρειών στη Σκιάθο και από καινούριους προορισμούς. Έχοντας αυτό κατά νου, οι πρώτες ενέργειες που έγιναν από την Ένωσή μας ήταν να προσεγγίσουμε την Easy Jet και την Ryan Air, τις μεγαλύτερες low budget airlines στην Ευρώπη. Από την Ryan Air δυστυχώς εισπράξαμε αρνητική απάντηση καθώς μας είπαν ότι υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις για την Αγχίαλο, και, καθώς η Σκιάθος θεωρείται ανταγωνιστικό αεροδρόμιο, δεν τους ενδιέφερε. Όσο αφορά την Easy Jet γνωρίζαμε ότι ήδη κάποιοι άνθρωποι από το νησί ήταν σε επικοινωνία με την εταιρεία, όποτε περιμέναμε να δούμε την πρόοδο. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι όντως προσπάθησαν πολύ και με πολύ καλά αποτελέσματα. Τον Ιανουάριο μας ζητήθηκε η βοήθειά μας για να ολοκληρώσουμε κάποιες ενέργειες που έπρεπε να γίνουν με βασικότερο το κομμάτι της χρηματοδότησης. Η EasyJet ζητούσε ένα ετήσιο ποσό με πλάνο τριετίας το οποίο θα πήγαινε σε ενέργειες marketing σε τρεις χώρες ώστε να γίνει ο προορισμός Σκιάθος πιο γνωστός, καθώς μέχρι τώρα το νησί μας δεν ήταν στις πρώτες τους επιλογές. Το ποσό αυτό δεν είναι υπερβολικά μεγάλο, όσο μπορούν να φαντάζονται κάποιοι, σίγουρα όμως δεν μπορεί να καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από εμάς.
Θεώρησα σωστό να ενημερώσω και τους Προέδρους Ξενοδόχων της Σκοπέλου και της Αλοννήσου καθώς μία τέτοια συνεργασία θα επηρέαζε θετικά και τα άλλα δύο νησιά των Σποράδων. Βρεθήκαμε στη Σκιάθο, ενημερώσαμε για όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει και συμφωνήσαμε να πάμε να ζητήσουμε την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Σε ραντεβού που έγινε με τον κ. Αγοραστό και ενώ συμφώνησε ότι είναι μία πολύ καλή κίνηση, μας είπε ότι δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει κάποια εταιρεία, όπως επίσης ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης από τις Ενώσεις Ξενοδόχων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. Μας πρότεινε να δημιουργηθεί ένας Οργανισμός όπου θα συμμετέχει και ο Δήμος, με καταστατικό τέτοιο ώστε να επιτρέπεται η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Αυτή την στιγμή δικηγόρος δικός μας αλλά και της Περιφέρειας είναι σε επικοινωνία ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει.
Κατά το παρελθόν και σε δική μου συνέντευξη έχω επισημάνει πόσο σημαντικό είναι η Σκιάθος να δημιουργήσει ένα δικό της Δημοτικό Οργανισμό Τουριστικής Προβολής όπου θα μπορούμε να διαπραγματευόμαστε απευθείας για όλα τα θέματα καθώς και να υπάρχει και διαθέσιμο ταμείο για ενέργειες όπως αυτήν. Ευελπιστώ μετά τις εκλογές όποιος υποψήφιος Δήμαρχος και αν εκλεχθεί να εγκρίνει τη συγκεκριμένη πρόταση γιατί έτσι πιστεύω ότι θα καταφέρουμε την Τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.

Ευχαριστούμε κ. Κουκουλάκη για τον χρόνο σας και ευελπιστούμε να κυλήσουν όλα θετικά.

 skiathosvoice.gr

No comments:

Post a Comment