Friday, May 9, 2014

Χρηστος Μασούρος - Η Σκιάθος είσαι ΕΣΥ !!!

Αγαπητοί μου συμπολίτες

Καταρχάς θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κατοίκους της Σκιάθου πού με τίμησαν το 2010 με την ψήφο τους και έτσι είχα τη δυνατότητα να υπηρετήσω ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ τον τόπο μας.



Ήμουν πάντα παρών στην επίλυση των προβλημάτων του νησιού μας που ιδιαίτερα αγαπώ και ζω καθημερινά από το 1984 οπότε και εγκαταστάθηκα μόνιμα ερχόμενος από την Αθήνα.

Ζητώ πάλι την στήριξη σας για να συμμετέχω ως Δημοτικός Σύμβουλος μαζί με τον Γιάννη Πατσά και τον Συνδυασμό του « Η ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» , μετά την θετική μου ανταπόκριση στο κάλεσμά του.

Είμαι υποχρεωμένος όμως να σας παρουσιάσω ένα σύντομο απολογισμό του έργου μου κατά την προηγούμενη περίοδο 2010-2014
Σε αγαστή συνεργασία με το Δήμαρχο του νησιού Νικόλαο Πλωμαρίτη αλλά και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό εργάσθηκα ως Σκιαθίτης και Πολιτικός Μηχανικός ώστε να προχωρήσουν προς υλοποίηση τα παρακάτω έργα :

Έργο σύνδεσης νέων γεωτρήσεων με τη δεξαμενή του Δήμου. Προϋπολογισμός έργου : 350.000 Ευρώ Είναι στη φάση υλοποίησης.
Πραγματοποίηση γεωλογικής έρευνας για εξασφάλιση νέων πηγών υδροδότησης.
Έργο αντικατάστασης του υφισταμένου δικτύου ύδρευσης της πόλης της Σκιάθου Προϋπολογισμός έργου : 2.300.000 Ευρώ Εχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και αναμένεται η δημοπράτησή του.
Έγκριση χρηματοδότησης απευθείας από την Κομισιόν για την υλοποίηση του έργου ηλεκτρονικής παρακολούθησης του νέου δικτύου ύδρευσης της πόλεως.
Έργο αντικατάστασης του δικτύου αποχέτευσης στις Κουκουναριές Σκιάθου. Προϋπολογισμός έργου : 880.000 Ευρώ Έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και αναμένεται η δημοπράτησή του.
Έργο επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό Τρούλο Σκιάθου. Έχουν αποπερατωθεί και εγκριθεί οι μελέτες και αναμένεται η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια.
Έργο ανάδειξης των Οικοτουριστικών διαδρομών (μονοπάτια) για την προώθηση του περιπατητικού τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού. Προϋπολογισμός έργου 890.000 Ευρώ Το έργο δημοπρατείται στις 6 Μαΐου 2014.
Έργο ανέγερσης Νέου Κέντρου Υγείας (Διεκπεραίωση και συμπλήρωση της μελέτης) Προϋπολογισμός έργου 3.500.000 Ευρώ Έχει ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου.
Έργο αναβάθμισης και επέκτασης του Αεροδρομίου Σκιάθου

Η Σκιάθος έχει πλέον το δικό της Λιμενικό Ταμείο
Έργο κατασκευής τριών καταδυτικών πάρκων για την υλοποίηση του καταδυτικού τουρισμού. Προϋπολογισμός έργου 2.500.000 Ευρώ.

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θωμά και Βάντας Επιφανιάδη υλοποιείται το έργο ανέγερσης συνεδριακού κέντρου σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Ιδρύματος εντός της Πόλεως της Σκιάθου για την προώθηση του Συνεδριακού Τουρισμού.
Έργο ανάδειξης της Καστροπολιτείας Σκιάθου . Το έργο αφορά την αναστύλωση της εισόδου , την κατασκευή της παλαιάς γέφυρας καθώς και τη διάνοιξη και κατασκευή του πεζόδρομου πρόσβασης μέχρι την είσοδο του Κάστρου. Το έργο θα δημοπρατηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού. Με την υλοποίηση του έργου αυτού ενισχύεται ο Πολιτιστικός Τουρισμός και εξασφαλίζεται η προσέλευση κρουαζιερόπλοιων στο νησί μας Προϋπολογισμός έργου 1.500.000 Ευρώ

Φυσικά για να γίνουν όλα τα παραπάνω εκτός από επιμονή και διεκδίκηση απαιτούνται γνώσεις , επαφές αλλά και όραμα για το νησί , και φυσικά εκμετάλλευση της κάθε ευκαιρίας.
Σε αυτό το πλαίσιο κινιόμουν και θα εξακολουθήσω να κινούμαι.
Το Νοέμβριο του 2012 συναντήθηκα με τον Γιοκιμ Φούχτελ επιτετραμμένο Υπουργό της Μέρκελ για την Ελλάδα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία ,στο κρατίδιο Βάδης – Βυρτεμβέργης και είχε ως κύριο θέμα « Δήμοι και Τουρισμός» και ο στόχος ήταν ή ανταλλαγή σχετικών εμπειριών και τεχνογνωσίας στα θέματα οργάνωσης του τουρισμού (σύγκριση μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας) , γενική περιγραφή της δομής , χρηματοδότηση και προώθηση προγραμμάτων και υλοποίηση δραστηριοτήτων τουριστικού χαρακτήρα , Marketing , θεματικός τουρισμός (Πολιτισμός , γαστρονομία και προϊόντα , φύση , περιπατητικός τουρισμός , καταδυτικός τουρισμός κλπ.) καθώς και δυνατότητα συνεργασίας σε επίπεδο Δήμου και Περιφερειών για την τουριστική ανάπτυξη μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας .Άμεσο αποτέλεσμα της συναντήσεως αυτής είναι ότι συνέβαλε στην υλοποίηση της αεροπορικής σύνδεσης από το 2013 μεταξύ Μονάχου και Σκιάθου και από το 2014 εμπλουτίζεται και με τη γραμμή Βερολίνο – Σκιάθος.

Η προώθηση και η διεκπεραίωση των επενδυτικών προγραμμάτων για έργα που αφορούν την ανάπτυξη τού νησιού πραγματοποιούνται στην Αθήνα στα αντίστοιχα Υπουργεία. Για το σκοπό αυτό παρεχώρησα το προσωπικό μου Γραφείο που βρίσκεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Καρνεάδου 18 στο Κολωνάκι , το οποίο είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε θέλει να το χρησιμοποιήσει για τους ίδιους σκοπούς .

Επίσης έχω συντάξει και προσφέρει στο Δήμο τις ακόλουθες μελέτες προς άμεση υλοποίηση και προώθηση για την χρηματοδότηση των αντιστοίχων έργων.
Σας παρουσιάζω ορισμένες εξ’ αυτών :

https://www.facebook.com/christosMasourosHskiathoseisaiesy/photos_albums



No comments:

Post a Comment