Friday, July 18, 2014

Ενισχύεται η πολιτική προστασία στο Δήμο Σκιάθου

Ενισχύεται η πολιτική προστασία στο Δήμο Σκιάθου  Νέο πυροσβεστικό όχημα στις υπηρεσίες του νησιού


Με μία σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε στο Μπούρτζι την Τετάρτη στις 20:00 η τελετή παράδοσης - παραλαβής του πυροσβεστικού οχήματος και του πυροσβεστικού και διασωστικού εξοπλισμού από την οργάνωση «Feuerwehrhilfe International inder Freiwilligen Feuerwehr Lappersdorf» στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σκιάθου.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθο, από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του δήμου Σκιάθου και από το Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος».
Την εκδήλωση συντόνισε η καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας, κ. Κυριακή Μελισσοπούλου, η οποία ανέλαβε και τις μεταφράσεις των ομιλούντων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου, κ. Ζαχαρίας Μαθηνός, εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος δημάρχου του νησιού, ο κ. Θεοδόσης Τρακόσας, ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, κ. Γεώργιος Λιακόπουλος, ο δασολόγος κ. Βασίλης Ταμπάκης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Θεόδωρος Τζούμας, ο οποίος ευχαρίστησε ονομαστικά τους χορηγούς που συνέβαλαν στη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής οργάνωσης, κ. Hornoung, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ομορφιά του νησιού, εξέφρασε τη χαρά του για την προσφορά που προσέφερε η εθελοντική οργάνωση για την προστασία των δασών του νησιού ενώ ζήτησε και συγνώμη για τις καταστροφές που προκάλεσε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος στη Σκιάθο το 1944.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογός «Η Σκιάθος» τους τελευταίους τέσσερις μήνες είχε δρομολογήσει ενέργειες για τη συγκέντρωση του ποσού για τη δωρεά του οχήματος μετά από ενημέρωση που είχε από τον κύριο Ταμπάκη, δασολόγο του δήμου Σκιάθου και στη συνέχεια από τον κ. Πέτρο Τσεμπελή, μέλος του Συλλόγου.
Πρόκειται για ένα Mercedes Transporter 407 που μπορεί να μεταφέρει 6 άτομα και η αντλία του έχει δυνατότητα 800 λίτρα το λεπτό, στις 8 ατμόσφαιρες. Το όχημα αναμένεται άμεσα να χρησιμοποιηθεί για τις περιπολίες πυρασφάλειας του νησιού.
Σε σχετικά σύντομο διάστημα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου που είχαν ενημερωθεί, ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο ποσοστό, και έτσι συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό ύψους 5.500 ευρώ, από τα οποία, 3.000 ευρώ μετά από αίτημά της θα λάβει η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Feuerwehrhilfe International inder Freiwilligen Feuerwehr Lappersdorf» ως ενίσχυση για τη δωρεά, 2.000 ευρώ καλύφθηκαν τα έξοδα μεταφοράς του οχήματος από τη Γερμανία στη Σκιάθο και 500 ευρώ διατέθηκαν για τα έξοδα εκτελονισμού του οχήματος. Ο δήμος Σκιάθου αποδέχθηκε τη δωρεά του Συλλόγου για την κάλυψη των παραπάνω εξόδων με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογός «Η Σκιάθος» από την ίδρυσή του έχει αναλάβει δεκάδες πρωτοβουλίες για την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας, είτε μέσα από δράσεις, ευαισθητοποίησης, δράσεις πεδίου, παρεμβάσεις, ωστόσο η συμβολή του στη δωρεά προς την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ξεπερνά ίσως κάθε προηγούμενη σε αξία και δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη των μελών και φίλων του συλλόγου.
Το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος» ευχαρίστησε θερμά για τη συμβολή τους ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεά του οχήματος, τον κύριο Gert Schmidt, την κυρία Methild Rothe, πρώην αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον κ. Hornoung, εκπρόσωπο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Feuerwehrhilfe International inder Freiwilligen Feuerwehr Lappersdorf» καθώς και τους δύο εθελοντές, κ. Schiegl και κ. Landsman, που ταξίδεψαν τρεις μέρες για να μεταφέρουν το όχημα στη Σκιάθο.
Επίσης, ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου και συγκεκριμένα τους κ. Γιώργο Π. Αλεξανδρίδη, κ. Ρίκα Βοσνιάδου, κ. Αλεξία Τσάτσου, κ. Ντένη Μαρκάκη, κ. Μάκη Κουκουλάκη, κ. Γιάννη Κεφάλα, κ. Κωνσταντίνο Κεφάλα, κ. Έλενα Αβέρωφ, κ. Ναντιάνα Ξενάκη, κ. Θεμιστοκλή Κονταράτου, κ. Ηλέκτρα Χατζημιχάλη, κ.GiovannaΚαμπούρη, κ. Κατερίνα Μιχαήλ, κ. ολγα Μάνου, κ. Πέτρο Τσεμπελή, κ. MariaTschackert, κ. Δημήτρη Λαμπαδαρίου, κ. Αγαμέμνωνα Παύλου, κ. Πέτρο Μακρίδη, κ. Παράσχο Θ. Τζούμα και κ. Ανέστη Μακρίδη που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για τη συγκέντρωση του ποσού και που χωρίς τη δική τους υποστήριξη δεν θα ήταν δυνατή η δωρεά του πυροσβεστικού οχήματος, δείχνοντας την ευαισθησία τους στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της χρήσιμης και παραδειγματικής ενέργειάς τους.


Πηγή: http://www.taxydromos.gr/


No comments:

Post a Comment