Wednesday, August 27, 2014

Συγκέντρωση για τη «Μέρα Αντιφασιστικής Μνήμης»



Ως Μέρα Αντιφασιστικής Μνήμης τίμησε η ΚΟ Σκιάθου την 23η Αυγούστου, σε απάντηση στην προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας απ' την ΕΕ που ανακήρυξε την 23η Αυγούστου σε «Ευρωπαϊκή Μέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων».
Στο πλαίσιο αυτό, το περασμένο Σάββατο η ΚΟ Σκιάθου διοργάνωσε εκδήλωση στο μνημείο των πεσόντων στον αγώνα κατά του φασισμού. Τη μέρα αυτή, άλλωστε, συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την αποτρόπαια εκείνη μέρα, που οι ναζί κατακτητές με τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους, πυρπόλησαν κι αιματοκύλησαν το νησί, ως αντίποινα για την παλλαϊκή σχεδόν συμμετοχή των κατοίκων του στην ΕΑΜική Αντίσταση. Την άνοιξη του 1943, σύμφωνα με μαρτυρία του αξέχαστου αγωνιστή κομμουνιστή Θωμά Παρίση, πάνω από 200 Σκιαθίτες είχαν πλαισιώσει τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Η Σκιάθος, με τους νεκρούς της, τα καμένα, λεηλατημένα και κατεστραμμένα σπίτια, πλήρωσε το βαρύ τίμημα της λευτεριάς και μπήκε στη μεγάλη χορεία των 2.000 πυρπολημένων ελληνικών πόλεων και χωριών, θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.
Σε ανακοίνωση της ΚΟ Σκιάθου, με την οποία καυτηριάζονται οι απόπειρες της ΕΕ να φέρει την Ιστορία στα μέτρα των συμφερόντων των μονοπωλίων, σημειώνεται: «Για να πετύχουν τα αντιλαϊκά τους σχέδια, παραποιούν την πραγματικότητα, βαφτίζουν "ρεαλιστική" αυτήν την καταστροφική πολιτική και παρουσιάζουν ως ακραία ή ουτοπική κάθε διαφορετική πρόταση. Εμείς λέμε ότι ακραίο είναι:
- Οι άνθρωποι να πεθαίνουν από την πείνα και τα προϊόντα να σαπίζουν στις αποθήκες,
- Να υπάρχουν άστεγοι, να μην υπάρχουν σχολεία και νοσοκομεία και να υπάρχουν άνεργοι οικοδόμοι,
- Να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισσότερα απ' ό,τι ολόκληροι λαοί,
- Οι βασικές ανάγκες της κοινωνίας, ακόμη και το φυσικό περιβάλλον και η ανθρώπινη ζωή, να υποτάσσονται στο αδηφάγο κέρδος μιας χούφτας ολιγαρχών.
Για να πετύχουν την αντιλαϊκή πολιτική τους, συκοφαντούν και φιμώνουν κάθε φωνή που καλεί σε Αγώνα και Αντίσταση και κυρίως προσπαθούν με όλα τα μέσα να μη φτάσει η φωνή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας στο λαό. Να μη μάθει ο λαός την πολιτική και τη δράση του ΚΚΕ, τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, οι θιασώτες της, θέλησαν την ένδοξη Ιστορία του νησιού μας να τη σβήσουν από τη λαϊκή συνείδηση...».
«Τιμούμε τους νεκρούς συμπατριώτες μας της Κατοχής, τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, όπως θα ήθελαν και οι ίδιοι να τους τιμούμε. Δικαιώνοντας τη θυσία τους, κρατώντας ζωντανά τα οράματά τους, συνεχίζοντας το δικό τους αγώνα, που είναι και δικός μας: για ελεύθερη, δημοκρατική πατρίδα, με το λαό ευτυχισμένο και νοικοκύρη στον τόπο του. Τιμή και δόξα στους αγωνιστές, τους αθάνατους νεκρούς της Εθνικής μας Αντίστασης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΟ Σκιάθου του ΚΚΕ.

http://www.rizospastis.gr/

No comments:

Post a Comment