Tuesday, September 30, 2014

Προσλήψεις εποχικού προσωπικού στη Σκιάθο!

Ανάγκη κάλυψης των κενών που έχουν δημιουργηθεί λόγω κινητικότητας και συνταξιοδοτήσεων

Προτεραιότητα μείζονος σημασίας αποτελεί και για τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων η πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω της συμμετοχής σε προγράμματα κινητικότητας και της συνταξιοδότησης, παράλληλα, εργαζομένων στους δήμους.
Ο Δήμος Σκιάθου θα προσλάβει δέκα άτομα με δίμηνη σύμβαση, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες του τομέα καθαριότητας, και να λάβουν την άδειά τους οι επτά μόνιμοι υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονται νυχθημερόν, χωρίς καμία διακοπή, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες του νησιού.
Παράλληλα η σύμβαση του ιδιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει τμήμα της καθαριότητας του νησιού ισχύει έως τις 5 Οκτωβρίου, οπότε στη συνέχεια, το βάρος θα μετατοπιστεί και πάλι εξ ολοκλήρου στο λιγοστό, υπάρχον προσωπικό.
Στο μεταξύ, διατυπώνονται ανάλογα αιτήματα για τη στελέχωση και άλλων καίριων τομέων, όπως η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σκιάθου, που διαθέτει ένα μόνο υπάλληλο αυτή τη στιγμή, ενώ παράλληλα οδεύουν προς συνταξιοδότηση υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονται σε διάφορες ειδικότητες.
«Ο Δήμος αποξηλώνεται, δυστυχώς, από προσωπικό, οπότε πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε άμεσες ενέργειες για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αν μη τι άλλο, σε καίριες θέσεις» όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Σταμέλος.
Ανάλογα είναι τα αιτήματα του γειτονικού Δήμου Σκοπέλου, καθώς έχει ήδη κοινοποιηθεί έγγραφο προς τους αρμόδιους φορείς με τις ανάγκες και τις ελλείψεις του Δήμου. Το βασικό ζητούμενο είναι το μόνιμο προσωπικό, οπότε θα διερευνηθεί η προοπτική μόνιμων προσλήψεων, ενώ παράλληλα τα κενά που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα καλυφτούν με τη συνδρομή εποχικού προσωπικού.
«Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε επιπλέον προσωπικό και στην υπηρεσία καθαριότητας και στο διοικητικό τμήμα του Δήμου και θα κινήσουμε την απαιτούμενη διαδικασία πριν από τη λήξη των συμβάσεων των εποχικών υπαλλήλων που ήδη απασχολούνται, ώστε να έχουμε το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου το επιπλέον προσωπικό που είναι αναγκαίο» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου Νίκος Τριανταφύλλου.
Ομοίως και στο Δήμο Αλοννήσου, υπάρχει ανάλογο αίτημα, για πρόσληψη 49 υπαλλήλων μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, το οποίο έχει κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια και αναμένεται απάντηση, προκειμένου να προωθηθεί κατόπιν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Αμεση προτεραιότητά μας είναι να καλυφθούν οι ανάγκες στο έμψυχο δυναμικό του Δήμου και να αποφορτίσουμε τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους, διότι εργάζονται πολύ παραπάνω απ’ ότι τους αναλογεί, ώστε οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στους δημότες μας να γίνουν πιο άμεσες και καλύτερες» επισημαίνει από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλοννήσου, Αγγελος Αργυρίου.

Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment