Thursday, October 2, 2014

Ο τουρισμός σε 10 χρόνια: Διαστημικά ταξίδια, υποβρύχια ξενοδοχεία, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση...

Στα υψηλότερα σημεία της τροχιάς της γης και στα μεγαλύτερα βάθη των ωκεανών θα βρίσκονται οι τουριστικοί προορισμοί της επόμενης δεκαετίας.
Αυτό καταδεικνύει το τρίτο και τελευταίο μέρος της έρευνας «Future of Travel 2024» που διεξήγαγε η μηχανή αναζήτησης ταξιδίων Skyscanner. 
Το τρίτο μέρος φέρει τον τίτλο «Προορισμοί και Ξενοδοχεία» και αποκαλύπτει ότι μέχρι το έτος 2014 το διάστημα θα είναι το έσχατο σύνορο για τους πιο τολμηρούς από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι θα οδηγούνται στα εξώτερα σημεία της γήινης ατμόσφαιρας. 
Η έρευνα αναδεικνύει νέους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, στους οποίους θα κατευθύνονται οι ταξιδιώτες και κάνει πρόβλεψη σχετικά με τον τρόπο που τα προφίλ των ταξιδιωτών στα social media θα επιτρέπουν στους ξενοδόχους να διαμορφώνουν μια εμπειρία διαμονής κυριολεκτικά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, με βάση τις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες τους.
«Η μεταφορά των ταξιδίων στο διάστημα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ανθρωπότητα εν γένει, όμως αυτό που είναι ακόμα πιο συναρπαστικό είναι οι τεχνολογίες μεταφοράς που θα χρησιμοποιηθούν στην εμπορική αεροπλοΐα και θα προέρχονται από τις διαστημικές εξερευνήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της Skyscanner, Filip Filipov.
«Ένας μέσος ταξιδιώτης ενδέχεται να μπορέσει να ταξιδέψει αεροπορικώς από το Λονδίνο στο Σύδνεϋ μέσα σε 2,5 ώρες, κάτι που θα κάνει τα ταξίδια πιο εύκολα και πιο γρήγορα από ποτέ, καταρρίπτοντας τα όρια του χρόνου», δήλωσε.
Η έρευνα αναγνωρίζει τρείς βασικές περιοχές οι οποίες θα καταγράψουν δραματικές αλλαγές και που θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές θα διαλέγουν τους προορισμούς και τα ξενοδοχεία τη δεκαετία του 2020…
Ταξίδια στο διάστημα και στο βυθό της θάλασσας
-Οι ταξιδιώτες θα φτάσουν αρχικά έως τη χαμηλή τροχιά της Γης από όπου θα μπορούν να δουν την καμπυλότητα του πλανήτη.
-Μετά το 2024, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να έχουν θέα από resort που θα βρίσκονται στο διάστημα, όπου η βαρύτητα θα είναι μηδενική και όπου, παρόλ’ αυτά, θα προσφέρονται υπηρεσίες σπα, διαστημικά ανεμόπτερα και διαστημικά παρατηρητήρια.
-Ενώ ο διαστημικός τουρισμός θα απευθύνεται περισσότερο στην πολυτελή τουριστική αγορά, τα ταξίδια στον βυθό της θάλασσας θα απευθύνονται σε μεγαλύτερο κοινό.
-Υποβρύχια δωμάτια ήδη λειτουργούν ως καινοτόμοι και ειδικοί προορισμοί, αλλά καθώς τα υπέργεια ξενοδοχεία γίνονται όλο και πιο ακριβά, ένα νέο κύμα καινοτομιών αναβαθμίζουν το κόνσεπτ βάζοντας στόχο να κτίσουν ολόκληρα resort κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (με σπα, κήπους και πισίνες και χώρους ειδικά διαμορφωμένους ώστε να θυμίζουν ενυδρείο και να δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνούν το βυθό φορώντας ειδική περιβολή).
Τα ξενοδοχεία του 2024 και η υπερ-προσωποποίηση
-Οι τοίχοι των ξενοδοχειακών δωματίων θα είναι διαδραστικοί και θα μπορούν να προβάλλουν ταινίες, φωτογραφίες ακόμα και τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Skype.
-Σε απάντηση της αναβάθμισης της τεχνολογίας, τα ξενοδοχεία θα δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες τους να απολαμβάνουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα προσωποποιημένων υπηρεσιών. Θα μπορούν να κάνουν κράτηση δωματίου από το κινητό τους όπου τα πάντα, από τη θερμοκρασία του αέρα μέχρι το λουτρό, θα είναι ρυθμισμένα ειδικά για τον καθένα τους.
-Τα αυθεντικά και συνεργατικά ταξίδια θα καταγράψουν σημαντική ανάπτυξη, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να βλέπουν τους προορισμούς με το μάτι των ντόπιων. 
Νέοι προορισμοί προσφέρονται για ανακάλυψη, για πρώτη φορά
-Οι ασυνήθιστες διακοπές θα συνεχίσουν να αποτελούν βασικό κίνητρο για τα ταξίδια το έτος 2024, καθώς οι ταξιδιώτες θα τις αναζητούν για να τραβούν την προσοχή συγγενών και φίλων.
-οι απαγορευμένες ζώνες, όπως το Μπουτάν, θα γίνουν ελκυστικοί νέοι προορισμοί.
-Εναλλακτικά, η ενημέρωση σχετικά με τα είδη υπό εξαφάνιση θα οδηγήσει τους ταξιδιώτες στην εξερεύνηση των φυσικών βιοτόπων τους, πριν αυτά εκλείψουν.

Πηγή: http://www.tornosnews.gr/

No comments:

Post a Comment