Tuesday, October 14, 2014

Αλ. Αγγελόπουλος: Ανάγκη για εμπλουτισμό και διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος

Για όλα τα κρίσιμα θέματα του τουρισμού που συνδέονται άμεσα με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις μίλησε στο site για χρηματοοικονομική ενημέρωση, Euro2day.gr, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar Resorts.

Σχετικά με τις πρώτες ενδείξεις για το 2015 ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρει ότι αν και είναι παρακινδυνευμένο να γίνουν εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή, η βρετανική είναι η μόνη αγορά που παρουσιάζει κινητικότητα. Ωστόσο ανησυχία προκαλεί ότι η Αίγυπτος ανακάμπτει με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ το χειμερινό της πρόγραμμα δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά.
Όμως σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι σε ένα ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον δεν μπορεί ο τουρισμός, ο πλέον εξωστρεφής κλάδος της ελληνικής οικονομίας να ανθεί.
Παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη για εμπλουτισμό και διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος για να κρατηθεί στα επίπεδα που είναι και σταδιακά να ανέβει.
Κατά τον κ. Αγγελόπουλο πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια ενοικίαση (management για 50 χρόνια), σε ιδιωτικές εταιρείες, 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες υποδομές που από μόνες τους αποτελούν όλο το marketing που χρειάζεται η Ελλάδα. «Τόσα χρόνια συζητάμε για το marketing, ενώ υστερούμε στην υπηρεσία, πρωτίστως», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος.
Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Αγγελόπουλου:
http://www.euro2day.gr/specials/interviews/article/1263149/al-aggelopoylos-kindynefei-to-thetiko-momentoym-s.html

No comments:

Post a Comment