Wednesday, November 19, 2014

Βασικός στόχος για τους φορείς της Σκιάθου: Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη

Επαφές με όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες από τους υπεύθυνους της τουριστικής προβολής του νησιού

Η επαναλειτουργία της απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εντάσσεται στις προτεραιότητες των επικεφαλής της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου, οι οποίοι προτίθενται να κινηθούν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Αίτημα πολλών Θεσσαλονικέων, ταυτόχρονα, είναι η εδραίωση απευθείας γραμμής με τα νησιά γενικότερα, προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία της μετάβασης στον προορισμό της επιλογής τους. Πολλοί Θεσσαλονικείς κινούνται μέχρι το Βόλο με αυτοκίνητο και επιβαρύνονται με το κόστος των διοδίων, προκειμένου να επιβιβαστούν στη συνέχεια, στο πλοίο της γραμμής. Εάν υπήρχε απευθείας γραμμή, θα ελαχιστοποιούνταν το κόστος και ο χρόνος μετάβασης των επισκεπτών από τη Βόρεια Ελλάδα, προς τα νησιά γενικότερα.
Τα παραπάνω θέματα συζήτησαν αρκετοί Θεσσαλονικείς με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου, Παναγιώτη Διολέττα, στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας φιλοξενήθηκε η Σκιάθος με έντυπο διαφημιστικό υλικό και με εκπρόσωπο του Δήμου τον πρόεδρο της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής.
Τα μηνύματα ήταν αισιόδοξα, δεδομένου ότι και ο εσωτερικός τουρισμός αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του σχεδιασμού της καινούργιας στρατηγικής του Δήμου Σκιάθου για την επόμενη τουριστική περίοδο.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Διολέττας, υπογραμμίζει ότι «θα γίνουν όλες απαραίτητες προσπάθειες και θα προσεγγίσουμε όλες τις ναυτιλιακές εταιρίες, προκειμένου να εδραιωθεί και πάλι η απευθείας σύνδεση του νησιού με Θεσσαλονίκη, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν». Το εγχείρημα σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά στόχος και δέσμευση του ίδιου είναι ένα ευρύτερο άνοιγμα προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος.
«Στην έκθεση της Θεσσαλονίκης συζητήσαμε με τον πρόεδρο των ξενοδόχων και νέους επιχειρηματίες που έχουν τη διάθεση να δραστηριοποιηθούν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και βάλαμε ένα κοινό στόχο, τον οποίο θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε» επισημαίνει ο ίδιος.
Στο μεταξύ, θα διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους διεκόπησαν πριν από αρκετά χρόνια τα απευθείας ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη και θα τεθεί σε νέες βάσεις το εγχείρημα, προκειμένου να ενεργοποιηθεί και πάλι η ίδια γραμμή. «Οι Θεσσαλονικείς μας γνωρίζουν και θέλουν να έρθουν για διακοπές στη Σκιάθο. Κατά συνέπεια, τονίζει ο κ. Διολέττας, είναι ένας στόχος που πρέπει οπωσδήποτε να βάλουμε στο πρόγραμμά μας».

Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment