Friday, November 21, 2014

Αεροπορική σύνδεση Σκιάθου με Θεσσαλονίκη

Οι ξενοδόχοι της Σκιάθου επιδιώκουν συνεργασία με το ΣΕΤΕ για την ανάπτυξη της περιοχής

Πολυμέτωπο άνοιγμα επιχειρούν οι ξενοδόχοι και οι φορείς της Σκιάθου προς την κατεύθυνση της Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο την αεροπορική και ακτοπλοϊκή, ταυτόχρονα, σύνδεση, σε σταθερή βάση.
Την ίδια στιγμή, παράλληλα, επιδιώκεται συνεργασία με το ΣΕΤΕ, το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που αποτελεί κομβικό παράγοντα τουριστικής ανάπτυξης, μαζί με τον ΕΟΤ.
«Στη διάρκεια της συμμετοχής μας στην έκθεση Philoxeniaτης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήσαμε επαφές με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδη, και στις 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα, προκειμένου να αρχίσει η Σκιάθος να συνεργάζεται με το ΣΕΤΕ, για την ανάπτυξη του προορισμού» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης.
Το κεφάλαιο της προώθησης του τουρισμού είναι θεμελιώδους σημασίας για την περιοχή μας και σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι ξενοδόχοι του νησιού, θέτοντας στο επίκεντρο των προσπαθειών που καταβάλλονται, την προώθηση της Σκιάθου και της περιοχής γενικότερα, σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου θα θέσει, σημειωτέον, υπόψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Σκιάθου, τα δεδομένα που διαμορφώνονται στο συγκεκριμένο πεδίο.
Παράλληλα, ο κ. Κουκουλάκης αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη για το θέμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, καθώς και με αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να εδραιωθεί, αντίστοιχα, μόνιμη σύνδεση από αέρος. Όπως επισημαίνει ο ίδιος «πραγματοποιήσαμε επαφές με διάφορα τουριστικά γραφεία για να ξεκινήσουμε οργανωμένες εκδρομές από τον Απρίλιο, και με αεροπορικές εταιρείες, ταυτόχρονα, για να δρομολογηθούν πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς τη Σκιάθο το καλοκαίρι».
Οι πρώτες κρούσεις είχαν θετική απήχηση, δεδομένου ότι η Σκιάθος είναι σημαντικός προορισμός και οι επαγγελματίες από την πλευρά τους, προτίθενται να υποστηρίξουν την προσπάθεια, προβάλλοντάς την δεόντως. «Ως ξενοδόχοι κάναμε τις πρώτες κρούσεις, επιδιώκοντας παράλληλα να πραγματοποιηθεί συνέδριο του ΣΕΤΕ στη Σκιάθο, προκειμένου να πορευτούμε σε κοινή γραμμή με το συγκεκριμένο σύνδεσμο, που είναι πολύ σημαντικός».

Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment