Tuesday, December 30, 2014

Οι Ρώσοι στρέφονται στις on line κρατήσεις- αύξηση έως 50% προβλέπεται το 2015

Οι δραματικές συνέπειες, που βίωσαν φέτος χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες εξαιτίας των πτωχεύσεων πολλών τουρ οπερέιτορ, στρέφει τώρα όλο και περισσότερους τουρίστες στην αγορά on line ταξιδιωτικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Data Insight, το επόμενο έτος η αγορά online κρατήσεων στη Ρωσία μπορεί να αυξηθεί κατά 40-50%, ακόμη και αν συνεχιστεί η υποτίμηση του ρουβλίου. Οι Ρώσοι αισθάνονται περισσότερη σιγουριά με τις διαδικτυακές κρατήσεις παρά με τον τουρ οπερέιτορ, όπως επισημαίνει. Η τάση αυτή, πάντως, αναμένεται να οδηγήσει σε ένα αμοιβαίο ανταγωνισμό, βελτιώνοντας την ποιότητα υπηρεσιών τόσο στους τουρ οπερέιτορ όσο και στις online υπηρεσίες.
Εάν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, στον ανταγωνισμό θα αντέξουν μόνο μεγάλοι τουρ οπερέιτορ με τους μικρούς και μεσαίους να αναγκάζονται είτε να ενωθούν είτε να αποχωρήσουν από την αγορά.
Οι πρώτες ενδείξεις για την αύξηση των διαδικτυακών κρατήσεων φαίνονται αυτήν την εποχή με την ιστοσελίδα Oktogo.ru να καταγράφει σημαντική αύξηση στις κρατήσεις 4άστεων και 5άστερων ξενοδοχείων για τις ημέρες των εορτών της Πρωτοχρονιάς. Αυξημένες κρατήσεις είχε και η Momondo, με μετατόπιση, όμως, από τη ζήτηση σε πολυτελή ξενοδοχεία σε χαμηλότερων κατηγοριών.
Πηγή: http://www.tornosnews.gr/

No comments:

Post a Comment