Thursday, February 26, 2015

Η Σκιάθος στην έκθεση IFT: Επιχειρηματικό ενδιαφέρον από την αγορά της Σερβίας

Η Σκιάθος συμμετείχε, από το ενιαίο περίπτερο του ΕΟΤ, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFT στο Βελιγράδι, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος  Σκιάθου, ταξιδιωτικοί πράκτορες, tour operators, μέλη του εκθεσιακού τουρισμού, Βusiness Travel, υποψήφιοι ταξιδιώτες αναψυχής και εκπρόσωποι των εθνικών τουρισμών από πολλές χώρες, ήταν μερικοί από τους επισκέπτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συνάψουν συμφωνίες με όλα τα τουριστικά αντικείμενα και υπηρεσίες του νησιού.
Το περίπτερο του ΕΟΤ και το περίπτερο της Σκιάθου επισκέφθηκε ο Έλληνας Πρέσβης στο Βελιγράδι κ. Κωνσταντίνος  Οικονομίδης.
Η Σερβία αποτελεί σημαντική αγορά για την Ελλάδα και σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2014 είχε αύξηση αφίξεων της τάξης του 28% σε σχέση με το 2013 (από 745.470 το 2013 σε 955.530 το 2014). Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους επισκέπτες από τη Σερβία είναι η Βόρεια Ελλάδα και μετά τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διασυνοριακών σταθμών, η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών (927.000) προτιμούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα με το αυτοκίνητο.
Φέτος στην έκθεση, η οποία είναι από τις σημαντικότερες στα Βαλκάνια, πήραν μέρος περίπου 50 κράτη και 1000 εκθέτες.


Πηγή: http://www.tornosnews.gr/

No comments:

Post a Comment