Thursday, March 26, 2015

Θέλετε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας; Επικεντρωθείτε στον τουρισμό, λέει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων...




Τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις για το μέλλον του παγκόσμιου τουρισμού, που έδωσε στη δημοσιότητα στην τελευταία του έκθεση το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων (WTTC) και δημοσιεύει το tornosnews, είναι αρκούντως αποκαλυπτικά για το τι πρέπει να κάνει μια χώρα που επιζητεί την ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, όπως είναι η Ελλάδα:

** Στα 19 από τα τελευταία 20 χρόνια ο παγκόσμιος τουρισμός παρουσιάζει ισχυρή ανάπτυξη.


** Το 2015, η τουριστική βιομηχανία θα συνεισφέρει 7,86 τρισ.δολάρια, 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ, λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες και έμμεσες επιδράσεις του τομέα στην οικονομία. Ο τουρισμός θα αντιπροσωπεύει 284 εκατ. θέσεις εργασίας, δηλαδή το 9,5% της συνολικής απασχόλησης στον κόσμο, ή 1 στους 11 εργαζόμενους στον πλανήτη θα απασχολείται στον τουρισμό.


** Την επόμενη 10ετία ο τουρισμός θα κινηθεί με ετήσια αύξηση 3,8%. Έτσι, το 2025 η βιομηχανία του τουρισμού και των ταξιδίων υπολογίζεται ότι θς εισφέρει 11,4 τρισ.δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ και 357 εκατ.θέσεις εργασίας, περίπου 73 εκατομμύρια περισσότερες θέσεις εργασίας από ό, τι εφέτος, ενω οι παγκόσμιες τουριστικές αφίξεις θα απογειωθούν στον απίστευτο αριθμό του 1,8 δισ., από 1,1 δισ. εφέτος, δηλαδή επιπλέον 700 εκατομμύρια άτομα θα προστεθούν στους ανθρώπους που ταξιδεύουν σήμερα.


Ο David Scowsill, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του WTTC, σχολιάζοντας την έκθεση, το είπε ξεξάθαρα:


"Σε μια εποχή παγκόσμιων οικονομικών προκλήσεων, τα Ταξίδια και ο Τουρισμός συνεχίζουν να αυξάνονται ταχύτερα από την παγκόσμια οικονομία, και είναι μια μόνιμη πηγή δημιουργίας θέσεων εργασίας και μια κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης για κάθε περιοχή του κόσμου... Οι κυβερνήσεις που αναζητούν έναν τομέα που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη πρέπει να επικεντρωθούν στα Ταξίδια & Τουρισμό. Αυτή η βιομηχανία απαιτεί το σωστό ρυθμιστικό περιβάλλον στο οποίο θα μπορέσει να ανθίσει, μαζί με τις προοδευτικές πολιτικές για τις θεωρήσεις, τη φορολογία, την αειφορία και το ανθρώπιον δυναμικό".


Μια κυβέρνηση με απλή λογική δεν χρειάζεται να ψάχνει μαγικές λύσεις για την ανάκαμψη. Η λύση είναι εδώ, έτοιμη και έχει δείξει, ειδικά την τελευταία διετία, τη δυναμική της...





Πηγή : tornosnews.gr

No comments:

Post a Comment